Sastojci:

  • 130 g kuvanih leblebija
  • 130 g rezanaca
  • 65 g kuvanog sočiva
  • 1,5 litar vode
  • 1 žumance
  • 5 kašika grčkog jogurta
  • 1 puna kašika brašna
  • maslinovo ulje
  • 1 mali luk (sitno isečen)
  • 1 kašičica nane
  • 1 kašičica crvene paprike u prahu
  • so

Recept za čorbu od sočiva i leblebija:

Kako biste napravili ovu čorbu, prvo u šerpu sipajte ključalu vodu preko leblebija, sočiva i rezanaca. Dok se rezanci ne skuvaju umutite jogurt, brašno i žumanca pa dodajte 2-3 kutlače od čorbe koja se kuva, promešajte i sipajte sve zajedno u čorbu. Pustite da proključa, stalno mešajući.

Pripremite sos za čorbu tako što ćete luk sitno da iseckate, karamelizujete i propržite. Dodajte nanu i mlevenu papriku i propržite zajedno sa lukom. Sipajte u čorbu. Poslednju dodajte so. Dobro promešajte i uživajte. Evo i kako da napravite hladni gaspaćo za ručak i oterate vrućinu.

Pročitajte kako se pravi domaća ćureća čorba sa knedlama

BONUS VIDEO

TikTok/ best_chefme Recept za čorbu od povrća malog šefa

StvarUkusa