Sastojci:

  • 1 kg paradajza, isečenog na četvrtine
  • 2 krastavca, oljuštena i iseckana
  • 1/2 crvene paprike, seckane
  • 1 čen belog luka, grubo naseckan
  • 2 kašike crvenog vinskog sirćeta
  • 60 ml vode
  • 40 ml maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu
  • 2 veća parčeta hleba
  • 6 komada čeri paradajza, presečenog na pola
  • 2 kašike tanko isečenog bosiljka

Recept za gladni gaspaćo:

Za gaspaćo čorbu pomešajte paradajz, krastavce, biber, beli luk, sirće i vodu, sipajte u blender i blendirajte dok ne postane glatko, a zatim dodajte ulje i blendirajte da se sjedini. Začinite solju, biberom i sa još sirćeta ako je potrebno. Pokrijte i stavite u frižider dok se ne ohladi.

U međuvremenu, u tiganju na srednjoj vatri, sipajte dovoljno ulja da prekrije dno tiganja. Ubaicite hleb i pržite ga 1-2 minuta. Okrenite hleb na drugu stranu i pecite dok ne postane hrskav, još 1-2 minuta. Izvadite iz tiganja i ostavite da se ohladi. Za serviranje, podelite supu u činije i na vrh stavite krastavac, paradajz , bosiljak i malo ulja. Ukoliko volite čorbe možda ćete želeti da napravite i pileću čorbu sa četiri vrste povrća i začinskim biljem.

Pročitajte i kako se pravi čorba za štedljive domaćice od kupusa, paradajza i krompira

BONUS VIDEO

TikTok/ hedleyandbennet  Gaspaćo čorba

StvarUkusa