Sastojci:
- 1/2 kg svežeg boba ili običnog pasulja
- 1 luk
- 2 šargarepe
- 2 paprike
- 3-4 čena belog luka
- 1 čaša vrele vode
- so
- maslinovo ulje
- prstohvat mirođije
Pogledajte kako se priprema:
Recept za dinstani bob sa paprikom i šargarepom:
Za ovo dinstano povrće, u odgovarajuću šerpu sipajte maslinovo ulje, ubacite iseckani luk i propržite. Nakon što se luk isprži, dodajte šargarepu i papriku i zatvorite poklopac šerpe. Nakon što povrće omekša, dodajte beli luk, so i bob. Sipajte vodu i prekrijte papirom za pečenje. Ne otvarajući poklopac lonca, kuvajte dok voda ne ispari.
Ako bob nije mekan, možete dodati još malo vode i nastaviti sa kuvanjem. Nakon kuvanja možete dodati još malo maslinovog ulja. Začinite po želji i uživajte. Možda ćete želeti da isprobate i prolećnu salatu sa raznovrsnim povrćem.
Pročitajte kako se pravi povrće zapečeno sa sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Prolećna pita sa mladim kupusom
Šarani kolač sa čokoladom i višnjama
Najbrža salata od kuvanih jaja
Kolač sa kokosom i filom od malina