Sastojci:
- 1/2 kg svežeg boba ili običnog pasulja
- 1 luk
- 2 šargarepe
- 2 paprike
- 3-4 čena belog luka
- 1 čaša vrele vode
- so
- maslinovo ulje
- prstohvat mirođije
Pogledajte kako se priprema:
Recept za dinstani bob sa paprikom i šargarepom:
Za ovo dinstano povrće, u odgovarajuću šerpu sipajte maslinovo ulje, ubacite iseckani luk i propržite. Nakon što se luk isprži, dodajte šargarepu i papriku i zatvorite poklopac šerpe. Nakon što povrće omekša, dodajte beli luk, so i bob. Sipajte vodu i prekrijte papirom za pečenje. Ne otvarajući poklopac lonca, kuvajte dok voda ne ispari.
Ako bob nije mekan, možete dodati još malo vode i nastaviti sa kuvanjem. Nakon kuvanja možete dodati još malo maslinovog ulja. Začinite po želji i uživajte. Možda ćete želeti da isprobate i prolećnu salatu sa raznovrsnim povrćem.
Pročitajte kako se pravi povrće zapečeno sa sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus