Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 1/2 luka, sitno iseckanog na kockice
- 2 čena belog luka, mlevena
- 1 kašika paradajz pirea
- 1/2 kašičice dimljene paprike
- 1/4 kašičice sušene majčine dušice
- 1 kašika smeđeg šećera
- 1 kašika soja sosa
- 400 g belog pasulja iz konzerve, oceđenog
- 100 g paradajz paste
- crni biber po ukusu
Recept za zapečeni pasulj za post na vodi:
Kako biste napravili pasulj, prvo zagrejte ulje u šerpi, pa dodajte luk i beli luk. Pržite na srednjoj vatri 5 minuta dok ne omekšaju i ne postanu providni. Dodajte paradajz pire, papriku, majčinu dušicu, smeđi šećer i soja sos i pržite još par minuta.
Dodajte pasulj i paradajz pastu i dinstajte najmanje 5 minuta, dok se smesa ne zagreje i dok se sos malo ne zgusne. Začinite izdašno crnim biberom i servirajte. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i zapečeni pasulj na grčki način
Pročitajte kako se pravi zapečeni pasulj sa slaninom u paradajz sosu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Posne ćufte od sočiva u belom sosu
3 načina da očistite rešetke od rerne brzo i bez napora
Najsočniji čokoladni kolač bez jaja
Posne pljeskavice od pečenog crnog pasulja po receptu Džejmija Olivera
Medeno srce za post na ulju