Sastojci:

  • 1 kašika ulja
  • 1/2 luka, sitno iseckanog na kockice
  • 2 čena belog luka, mlevena
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1/2 kašičice dimljene paprike
  • 1/4 kašičice sušene majčine dušice
  • 1 kašika smeđeg šećera
  • 1 kašika soja sosa
  • 400 g belog pasulja iz konzerve, oceđenog
  • 100 g paradajz paste
  • crni biber po ukusu
Zašto je korisno da jedete pasulj?

Pasulj je namirnica bogata proteinima, vlaknima, mineralima, vitaminima i brojnim drugim nutrijentima. Vrlo je hranljiv, a ima nizak sadržaj masti. Bogat je cinkom, selenom, vitaminima B1, B6, E i K. Podiže nivo dobrog holesterola.

Recept za zapečeni pasulj za post na vodi:

Kako biste napravili pasulj, prvo zagrejte ulje u šerpi, pa dodajte luk i beli luk. Pržite na srednjoj vatri 5 minuta dok ne omekšaju i ne postanu providni. Dodajte paradajz pire, papriku, majčinu dušicu, smeđi šećer i soja sos i pržite još par minuta.

Dodajte pasulj i paradajz pastu i dinstajte najmanje 5 minuta, dok se smesa ne zagreje i dok se sos malo ne zgusne. Začinite izdašno crnim biberom i servirajte. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i zapečeni pasulj na grčki način

Pročitajte kako se pravi zapečeni pasulj sa slaninom u paradajz sosu

BONUS VIDEO

Posni čili po receptu Eve Longorije  Izvor: Posni čili po receptu Eve Longorije

StvarUkusa