Sastojci:

  • 500 g belog pasulja
  • 1 luk
  • 1 crvena paprika
  • 1 paradajz
  • 1 šargarepa
  • 2-3 stabljike nane ili 1 kašika sušene
  • 1/2 kašičice mirođije
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 300g dimljene slanine
  • 2 kašičice paprike
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašičice soli
  • 2-3 kašičice brašna
Zašto je pasulj zdrav?

Pasulj ima veliku energetsku vrednost i sadrži lecitin, kalijum, kalcijum, gvožđe, fosfor, magnezijum, cink i natrijum. Odličan je izvor belančevina, sadrži folnu kiselinu, vitamin B6, riboflavine i B3 vitamin. Sadrži i antioksidante.

Recept za pasulj sa dimljenom slaninom:

Operite pasulj i ostavite ga poklopljenog u hladnoj vodi preko noći. Stavite oceđen pasulj u šerpu. Sve povrće i dimljenu slaninu isecite na male komade i dodajte u šerpu. Dodajte začine, crvenu papriku i ulje.

Sipajte hladnu vodu da potpuno pokrije pasulj. Pomešajte brašno sa 1-2 kašike vode i ubacite u šerpu. Krčkajte najmanje 6 sati. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i čorbu od krompira i belog pasulja.

Pročitajte i kako se pravi beli pasulj sa bebi spanaćem

BONUS VIDEO

Recept za paprikaš od piletine i belog pasulja  Izvor: Recept za paprikaš od piletine i belog pasulja

StvarUkusa