Sastojci:

  • 4 kašike putera
  • 1 velika ljutika, sitno naseckana
  • so i biber, po ukusu
  • 4 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
  • 280 g bebi spanaća
  • 200 g mirođije, iseckane
  • 120 ml pavlake za kuvanje
  • 450 g belog pasulja, oceđenog i ispranog
  • sitno narendana kora od 1 limuna
  • prepečen hrskavi hleb, za serviranje
Trik da vas pasulj ne nadima!

Ukoliko imate problem sa nadimanjem od pasulja, umesto gotovog, iz konzerve, skuvajte sami svoj pasulj. Trik je u tome da pre kuvanja odstoji minimum nekoliko sati u vodi, čak možete da ga potopite u vodu dan ranije i da ga ostavite u vodi tokom noći. Takođe je bitno da ga kuvate uz dodatak lovorovog lista ili kima, jer sprečavaju gasove.

Recept za beli pasulj sa bebi spanaćem:

Kako biste napravili pasulj na ovaj način rastopite puter u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte luk, prstohvat soli i bibera i pržite, povremeno mešajući, dok ne omekša i ne postane providan, oko 4 minuta. Dodajte beli luk i nastavite da pržite dok ne omekša i ne zamiriše, još oko 1 minut.

Dodajte nekoliko šaka spanaća i pržite često mešajući, dok ne usahne, 1 do 2 minuta. Ponovite dok ne utrošite sav spanać. Umešajte mirođiju, pavlaku za kuvanje, 1 kašičicu soli i biber. Pustite da provri, a zatim nastavite da kuvate dok sos ne postane gladak, oko 2 minuta.

Umešajte pasulj i limunovu koricu dok se dobro ne sjedine, a zatim dinstajte dok se pasulj ne zagreje, još 1 do 2 minuta. Probajte i začinite solju i biberom. Servirajte odmah sa prepečenim hrskavim hlebom. Možda ćete želeti da napravite i zapečeni pasulj sa slaninom u paradajz sosu.

Pročitajte kako se pravi kuvani beli pasulj sa ruzmarinom i malo limunovog soka

BONUS VIDEO

Recept za paprikaš od piletine i belog pasulja  Izvor: Recept za paprikaš od piletine i belog pasulja

StvarUkusa