Sastojci:
- 4 kašike putera
- 1 velika ljutika, sitno naseckana
- so i biber, po ukusu
- 4 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
- 280 g bebi spanaća
- 200 g mirođije, iseckane
- 120 ml pavlake za kuvanje
- 450 g belog pasulja, oceđenog i ispranog
- sitno narendana kora od 1 limuna
- prepečen hrskavi hleb, za serviranje
Recept za beli pasulj sa bebi spanaćem:
Kako biste napravili pasulj na ovaj način rastopite puter u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte luk, prstohvat soli i bibera i pržite, povremeno mešajući, dok ne omekša i ne postane providan, oko 4 minuta. Dodajte beli luk i nastavite da pržite dok ne omekša i ne zamiriše, još oko 1 minut.
Dodajte nekoliko šaka spanaća i pržite često mešajući, dok ne usahne, 1 do 2 minuta. Ponovite dok ne utrošite sav spanać. Umešajte mirođiju, pavlaku za kuvanje, 1 kašičicu soli i biber. Pustite da provri, a zatim nastavite da kuvate dok sos ne postane gladak, oko 2 minuta.
Umešajte pasulj i limunovu koricu dok se dobro ne sjedine, a zatim dinstajte dok se pasulj ne zagreje, još 1 do 2 minuta. Probajte i začinite solju i biberom. Servirajte odmah sa prepečenim hrskavim hlebom. Možda ćete želeti da napravite i zapečeni pasulj sa slaninom u paradajz sosu.
Pročitajte kako se pravi kuvani beli pasulj sa ruzmarinom i malo limunovog soka
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Od starog hleba napravite najbolje predjelo - rolnice punjene belim mesom i bešamel sosom!
Pečena škarpina u vinu za Svetog Trifuna
Princ salata sa belim mesom, jajima i krastavcima
Kako se pravi vinogradarska pogača za Svetog Trifuna
Krompir zaliven mlekom