Sastojci:

  • 790 g paradajza, iseckanog
  • 2 kašike ulja
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 kašike paradajz paste
  • 1/2 kašičice origana
  • 1/4 kašičice mlevene paprike
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice šećera
  • 400 g belog pasulja, iz konzerve
  • 240 g iseckane mocarele
  • 60 g sitno rendanog parmezana
  • listovi svežeg bosiljka, za serviranje

Recept za pica pasulj:

Kako biste narpavili pica pasulj sipajte paradajz i njegove sokove u veliku posudu. Ostavite po strani. U tiganju na srednjoj vatri zagrejte ulje. Dodajte beli luk i pržite, mešajući, dok ne zamiriše, oko 30 sekundi. Umešajte paradajz pastu i kuvajte, neprestano mešajući, dok ne potamni i ne počne da se lepi za dno tiganja, 1 do 2 minuta.

Dodajte paradajz koji ste stavili na stranu, origano, mlevenu papriku i 1 kašičicu soli. Pustite da provri na jačoj vatri, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte, povremeno mešajući, dok se sos ne zgusne, 10 do 15 minuta. Dodajte pasulj i promešajte da se sjedine. Kuvajte, povremeno mešajući, dok se ne zagreje, još 1 do 2 minuta. Odozgo pospite mocarelom i parmezanom.

Zagrejte rernu na 180 stepeni i ubacite pica pasulj dok ne porumeni, na 1-2 minuta. Servirajte sa bosiljkom na prepečenom, hrskavom hlebu. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i palentu sa pasuljem i blitvom.

Pročitajte kako se pravi zapečeni posni prebranac

BONUS VIDEO

instagram/nutritionbyamber Recept za paprikaš od piletine i belog pasulja

StvarUkusa