Sastojci:
- 790 g paradajza, iseckanog
- 2 kašike ulja
- 3 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 kašike paradajz paste
- 1/2 kašičice origana
- 1/4 kašičice mlevene paprike
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice šećera
- 400 g belog pasulja, iz konzerve
- 240 g iseckane mocarele
- 60 g sitno rendanog parmezana
- listovi svežeg bosiljka, za serviranje
Recept za pica pasulj:
Kako biste narpavili pica pasulj sipajte paradajz i njegove sokove u veliku posudu. Ostavite po strani. U tiganju na srednjoj vatri zagrejte ulje. Dodajte beli luk i pržite, mešajući, dok ne zamiriše, oko 30 sekundi. Umešajte paradajz pastu i kuvajte, neprestano mešajući, dok ne potamni i ne počne da se lepi za dno tiganja, 1 do 2 minuta.
Dodajte paradajz koji ste stavili na stranu, origano, mlevenu papriku i 1 kašičicu soli. Pustite da provri na jačoj vatri, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte, povremeno mešajući, dok se sos ne zgusne, 10 do 15 minuta. Dodajte pasulj i promešajte da se sjedine. Kuvajte, povremeno mešajući, dok se ne zagreje, još 1 do 2 minuta. Odozgo pospite mocarelom i parmezanom.
Zagrejte rernu na 180 stepeni i ubacite pica pasulj dok ne porumeni, na 1-2 minuta. Servirajte sa bosiljkom na prepečenom, hrskavom hlebu. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i palentu sa pasuljem i blitvom.
Pročitajte kako se pravi zapečeni posni prebranac
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Zapečene ćuftice od mlevenog pilećeg mesa sa crvenim kupusom
Pileća krilca sa belim lukom i parmezanom
Domaći nutela keksići
Svinjski file u sosu od meda i belog luka