Sastojci:

  • 1 kašika ulja
  • 1 srednji luk, iseckan
  • 450 g mlevenog mesa
  • 850 g pasulja, iz konzerve, ispranog
  • 130 ml vode
  • 120 g kečapa
  • 1 kašičica senfa
  • ½ kašičice belog luka u prahu
  • ¼ kašičice soli
  • 60 g seckanog svežeg vlašca za ukras

Recept za zapečeni pasulj sa mlevenim mesom:

Kako biste napravili pasulj na ovaj način, zagrejte ulje u velikoj šerpi na jakoj vatri. Dodajte luk i mleveno meso. Pržite, mešajući i usput izmrvite meso drvenom kašikom, oko 5 minuta.

Dodajte pasulj, vodu, kečap, senf, beli luk u prahu i so i pustite da proključa. Smanjite toplotu na srednju i kuvajte, mešajući, dok se smesa ne zgusne, 5 do 8 minuta. Prebacite u vatrostalnu posudu i zapecite u rerni na 180 stepeni C, 20 minuta. Izvadite i pospite vlašcem. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i mediteranski pasulj sa piletinom.

Pročitajte i kako da napravite čorbu od pasulja s kobasicom

BONUS VIDEO

instagram/nutritionbyamber Recept za paprikaš od piletine i belog pasulja

StvarUkusa