Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 1 srednji luk, iseckan
- 450 g mlevenog mesa
- 850 g pasulja, iz konzerve, ispranog
- 130 ml vode
- 120 g kečapa
- 1 kašičica senfa
- ½ kašičice belog luka u prahu
- ¼ kašičice soli
- 60 g seckanog svežeg vlašca za ukras
Recept za zapečeni pasulj sa mlevenim mesom:
Kako biste napravili pasulj na ovaj način, zagrejte ulje u velikoj šerpi na jakoj vatri. Dodajte luk i mleveno meso. Pržite, mešajući i usput izmrvite meso drvenom kašikom, oko 5 minuta.
Dodajte pasulj, vodu, kečap, senf, beli luk u prahu i so i pustite da proključa. Smanjite toplotu na srednju i kuvajte, mešajući, dok se smesa ne zgusne, 5 do 8 minuta. Prebacite u vatrostalnu posudu i zapecite u rerni na 180 stepeni C, 20 minuta. Izvadite i pospite vlašcem. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i mediteranski pasulj sa piletinom.
Pročitajte i kako da napravite čorbu od pasulja s kobasicom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem