Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 1 srednji luk, iseckan
- 450 g mlevenog mesa
- 850 g pasulja, iz konzerve, ispranog
- 130 ml vode
- 120 g kečapa
- 1 kašičica senfa
- ½ kašičice belog luka u prahu
- ¼ kašičice soli
- 60 g seckanog svežeg vlašca za ukras
Recept za zapečeni pasulj sa mlevenim mesom:
Kako biste napravili pasulj na ovaj način, zagrejte ulje u velikoj šerpi na jakoj vatri. Dodajte luk i mleveno meso. Pržite, mešajući i usput izmrvite meso drvenom kašikom, oko 5 minuta.
Dodajte pasulj, vodu, kečap, senf, beli luk u prahu i so i pustite da proključa. Smanjite toplotu na srednju i kuvajte, mešajući, dok se smesa ne zgusne, 5 do 8 minuta. Prebacite u vatrostalnu posudu i zapecite u rerni na 180 stepeni C, 20 minuta. Izvadite i pospite vlašcem. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i mediteranski pasulj sa piletinom.
Pročitajte i kako da napravite čorbu od pasulja s kobasicom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa