Sastojci:
Za piletinu i marinadu:
- 340 pilećeg belog mesa, tanko isečenog
- 2 kašike vode
- 1 kašičica soja sosa
- ½ kašičice susamovog ulja
- 2 kašičice kukuruznog skroba
- 1 kašičica ulja
Za ostatak jela:
- 120 ml pilećeg bujona
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika soja sosa
- biber, po ukusu
- 2 kašičice kukuruznog skroba
- 4 kašike ulja
- 450 g boranije
- 3 čena belog luka, naseckana
- 1 kašika crvenog vina
Recept za boraniju sa piletinom:
Za boraniju sa piletinom prvo pomešajte sve sastojke za marinadu sa piletinom u činiji, dobro promešajte rukama da piletina upije svu tečnost marinade i ostavite sa strane. Pripremite sos tako što ćete da pomešate bujon, 1 kašičicu šećera, soja sosa, susamovo ulje, prstohvat bibera i 2 kašičice kukuruznog skroba.
Zagrejte duboki tiganj ili vok na jačoj vatri, dok ne počne skoro da se dimi. Dodajte 2 kašike ulja u tiganj i pržite piletinu dok ne porumeni. Prebacite je u drugu posudu i ostavite ulje/mast u voku.
Na jačoj vatri sipajte još 2 kašike ulja u vok, a zatim boraniju u jednom sloju. Pržite boraniju sa jedne strane, oko 1 minut. Promešajte je, a zatim dodajte vodu. Pokrijte tiganj i ostavite boraniju da se pari 60-90 sekundi.
Dodajte beli luk i pržite još 30 sekundi. Sipajte vino i mešajte 15 sekundi. Zatim umešajte mešavinu sosa i pustite da provri.
Vratite piletinu nazad i sve zajedno pržite još 30 sekundi. Kukuruzni skrob u mešavini sosa će ga zgusnuti. Kada je sos željene konzistencije, servirajte sa pirinčem. Možda ćete želeti da napravite i blanširanu boraniju.
Pročitajte kako se pravi musaka sa boranijom, pečurkama i pirinčem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem