Sastojci
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 crni luk, isečen na kockice
- 3 čena belog luka, mlevenog
- 2 stabljike celera, iseckane na kockice
- 1 velika šargarepa, narezana na kockice
- so, biber, origano, bosiljak
- 6 šolja pilećeg bujona
- 1 šolja makarona
- 1/3 šolje sitno rendanog parmezana
- 1 limenka seckanog paradajza
- 1 limenka paradajz pelata
- 1 šolja seckane boranije
- 1 konzarva pasulja
Kako da napravite Minestrone supu:
Ova supa dealna je za svako godišnje doba i možete je prilagoditi svim sezonama, a sadrži mnoštvo hranjivih sastojaka i veoma je zdrava.
Zagrejte maslinovo ulje u većoj šerpi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i dinstajte dok ne postane staklast Dodajte beli luk, celer i šargarepu i dinstajte dok ne počnu da mekšaju. Umešajte boraniju, origano i bosiljak, so i biber po ukusu.
U šerpu dodajte paradajz isečen na kockice i pelat, kao i pileći bujon i prokuvajte. Smanjite temperaturu. Umešajte pasulj i makarone i kuvajte dok makarone i povrće ne omekšaju, oko 10 minuta. Začinite. Sipajte u činije i prelijte parmezanom i seckanim bosiljkom.
Bonus video
Čokoladni krem desert gotov očas posla
Od starog hleba napravite najbolje predjelo - rolnice punjene belim mesom i bešamel sosom!
Pečena škarpina u vinu za Svetog Trifuna
Princ salata sa belim mesom, jajima i krastavcima
Kako se pravi vinogradarska pogača za Svetog Trifuna