Sastojci

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 crni luk, isečen na kockice
  • 3 čena belog luka, mlevenog
  • 2 stabljike celera, iseckane na kockice
  • 1 velika šargarepa, narezana na kockice
  • so, biber, origano, bosiljak
  • 6 šolja pilećeg bujona
  • 1 šolja makarona
  • 1/3 šolje sitno rendanog parmezana
  • 1 limenka seckanog paradajza
  • 1 limenka paradajz pelata
  • 1 šolja seckane boranije
  • 1 konzarva pasulja

Kako da napravite Minestrone supu:

Ova supa dealna je za svako godišnje doba i možete je prilagoditi svim sezonama, a sadrži mnoštvo hranjivih sastojaka i veoma je zdrava.

Zagrejte maslinovo ulje u većoj šerpi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i dinstajte dok ne postane staklast Dodajte beli luk, celer i šargarepu i dinstajte dok ne počnu da mekšaju. Umešajte boraniju, origano i bosiljak, so i biber po ukusu.

Kako čuvati i služiti Minestrone supu

Supu treba potpuno ohladiti, a zatim čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do 3 dana. Prilikom serviranja, samo ugrejte supu na šporetu.

Imajte na umu da ćete možda morati da dodate vode ili bujona jer testenina i pasulj mogu da upiju malo tečnosti od kuvanja dok supa stoji u frižideru.


U šerpu dodajte paradajz isečen na kockice i pelat, kao i pileći bujon i prokuvajte. Smanjite temperaturu.  Umešajte pasulj i makarone i kuvajte dok makarone i povrće ne omekšaju, oko 10 minuta. Začinite. Sipajte u činije i prelijte parmezanom i seckanim bosiljkom.

Bonus video

Kako se prave pilav i domaća supa Izvor: Kako se prave pilav i domaća supa