Sastojci:

  • 2 komada pilećeg filea
  • 1 žuta paprika
  • 1 crvena paprika
  • 1/2 glavice brokolija
  • 1 šargarepa
  • 1 luk
  • 3 čena belog luka
  • ulje po potrebi
  • 2 kašike paradajz sosa
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • prstohvat semena susama
Zašto treba da jedete brokoli!

Brokoli je prava riznica vitamina i koristan antioksidans. Sadrži vitamine iz B grupe, kao i folnu kiselinu. Pored toga sadrži gvožđe, fosfor i hrom. Ujedno je i bogat vlaknima i pomaže procesu prirodnog detoksa organizma.

Recept za brzinski ručak sa povrćem i belim mesom:

Kako biste napravili povrće na ovaj način, prvo operite i isecite pileći file na kockice. Žutu i ​​crvenu papriku isecite na trakice, a brokoli na male cvetove. Šargarepu iseckajte na tanke trake. Crni i beli luk takođe sitno iseckajte.

Pržite piletinu tako što ćete da zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte pileće kocke i pržite do zlatno-smeđe boje, oko 5-7 minuta. Zatim izvadite piletinu iz tiganja i ostavite na stranu.

U isti tiganj po potrebi dodajte još malo ulja. Dodajte seckani luk i beli luk i pržite dok ne postanu providni. Dodajte šargarepu, papriku i brokoli. Pržite, mešajući, oko 7 minuta, dok povrće ne omekša.

Vratite piletinu u tiganj sa povrćem. Dodajte paradajz sos i dobro promešajte. Rastvorite kukuruzni skrob u malo vode (oko 2-3 kašike) i dodajte u tiganj. Promešajte da se sos zgusne. Pre serviranja pospite susamom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i svinjetinu sa pirinčem i povrćem.

Pročitajte kako se pravi najukusniji kiš sa povrćem

BONUS VIDEO

Recept za zapečenu pitu bez brašna sa jajima i povrćem Izvor:  Recept za zapečenu pitu bez brašna sa jajima i povrćem

StvarUkusa