Sastojci:
- 2 komada pilećeg filea
- 1 žuta paprika
- 1 crvena paprika
- 1/2 glavice brokolija
- 1 šargarepa
- 1 luk
- 3 čena belog luka
- ulje po potrebi
- 2 kašike paradajz sosa
- 2 kašike kukuruznog skroba
- prstohvat semena susama
Recept za brzinski ručak sa povrćem i belim mesom:
Kako biste napravili povrće na ovaj način, prvo operite i isecite pileći file na kockice. Žutu i crvenu papriku isecite na trakice, a brokoli na male cvetove. Šargarepu iseckajte na tanke trake. Crni i beli luk takođe sitno iseckajte.
Pržite piletinu tako što ćete da zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte pileće kocke i pržite do zlatno-smeđe boje, oko 5-7 minuta. Zatim izvadite piletinu iz tiganja i ostavite na stranu.
U isti tiganj po potrebi dodajte još malo ulja. Dodajte seckani luk i beli luk i pržite dok ne postanu providni. Dodajte šargarepu, papriku i brokoli. Pržite, mešajući, oko 7 minuta, dok povrće ne omekša.
Vratite piletinu u tiganj sa povrćem. Dodajte paradajz sos i dobro promešajte. Rastvorite kukuruzni skrob u malo vode (oko 2-3 kašike) i dodajte u tiganj. Promešajte da se sos zgusne. Pre serviranja pospite susamom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i svinjetinu sa pirinčem i povrćem.
Pročitajte kako se pravi najukusniji kiš sa povrćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Domaći hleb od celog zrna
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu
Hrskavi kromboloni - spoj kroasana i krofne sa bogatim čokoladnim punjenjem