Sastojci:
- 450 g mlevenog mesa
- 1 mali luk, sitno iseckan
- 1 čen belog luka, sitno isečen
- 950 ml vode
- 230 ml paradajz sosa
- 2 kašike goveđe kocke
- 1 kašičica bibera
- ½ kašičice soli
- ¼ kašičice mlevenog majorana
- 5 velikih šargarepa, isečenih na kolutove
- 4 srednja krompira, oljuštena i narezana na kockice
- 230 g boranije, isečene na komade
- 3 kašike višenamenskog brašna
- 2 kašike vode, ili više po potrebi
Recept za jelo na kašiku sa mlevenim mesom i povrćem:
Za ovo povrće sa mesom zagrejte lonac na jakoj vatri. Pržite i mešajte mleveno meso, luk i beli luk, 5 do 7 minuta. Ocedite i prolijte mast.
Umešajte vodu, paradajz sos, goveđu kocku, biber, so i majoran i pustite da proključa. Dodajte šargarepu i nastavite da dinstate dok ne omekša, oko 35 minuta. Dodajte krompir i boraniju, pa dinstajte dok ne omekša, oko 15 minuta.
Pomešajte brašno i 2 kašike vode u maloj posudi dok se ne razbiju grudvice. Dodajte još vode ako je potrebno. Mešajte smesu i dinstajte dok se ne zgusne, 5 do 10 minuta. Možda ćete želeti da napravite i bogatu povrtnu čorbu za post na vodi.
Pročitajte i kako da napravite pileću džigericu sa mešanim povrćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Kako da napravite najlepši pleteni slavski kolač
Novi MONDO podkast “Keš ekspert”: Poznata glumica otkriva kako da planirate svoje finansije!
Plazma od Srca sa ukusom oraha: Čuven keks sa posnim sastojcima
Grčki paprikaš sa zelenom boranijom
Pileća salata sa orasima i suvim šljivama