Sastojci:

  • 450 g mlevenog mesa
  • 1 mali luk, sitno iseckan
  • 1 čen belog luka, sitno isečen
  • 950 ml vode
  • 230 ml paradajz sosa
  • 2 kašike goveđe kocke
  • 1 kašičica bibera
  • ½ kašičice soli
  • ¼ kašičice mlevenog majorana
  • 5 velikih šargarepa, isečenih na kolutove
  • 4 srednja krompira, oljuštena i narezana na kockice
  • 230 g boranije, isečene na komade
  • 3 kašike višenamenskog brašna
  • 2 kašike vode, ili više po potrebi

Recept za jelo na kašiku sa mlevenim mesom i povrćem:

Za ovo povrće sa mesom zagrejte lonac na jakoj vatri. Pržite i mešajte mleveno meso, luk i beli luk, 5 do 7 minuta. Ocedite i prolijte mast.

Umešajte vodu, paradajz sos, goveđu kocku, biber, so i majoran i pustite da proključa. Dodajte šargarepu i nastavite da dinstate dok ne omekša, oko 35 minuta. Dodajte krompir i boraniju, pa dinstajte dok ne omekša, oko 15 minuta.

Pomešajte brašno i 2 kašike vode u maloj posudi dok se ne razbiju grudvice. Dodajte još vode ako je potrebno. Mešajte smesu i dinstajte dok se ne zgusne, 5 do 10 minuta. Možda ćete želeti da napravite i bogatu povrtnu čorbu za post na vodi.

Pročitajte i kako da napravite pileću džigericu sa mešanim povrćem

BONUS VIDEO

Instagram/tencere.yemekleri Recept za sočne ćufte u sosu od povrća

StvarUkusa