Sastojci:
- 450 g mlevenog mesa
- 1 mali luk, sitno iseckan
- 1 čen belog luka, sitno isečen
- 950 ml vode
- 230 ml paradajz sosa
- 2 kašike goveđe kocke
- 1 kašičica bibera
- ½ kašičice soli
- ¼ kašičice mlevenog majorana
- 5 velikih šargarepa, isečenih na kolutove
- 4 srednja krompira, oljuštena i narezana na kockice
- 230 g boranije, isečene na komade
- 3 kašike višenamenskog brašna
- 2 kašike vode, ili više po potrebi
Recept za jelo na kašiku sa mlevenim mesom i povrćem:
Za ovo povrće sa mesom zagrejte lonac na jakoj vatri. Pržite i mešajte mleveno meso, luk i beli luk, 5 do 7 minuta. Ocedite i prolijte mast.
Umešajte vodu, paradajz sos, goveđu kocku, biber, so i majoran i pustite da proključa. Dodajte šargarepu i nastavite da dinstate dok ne omekša, oko 35 minuta. Dodajte krompir i boraniju, pa dinstajte dok ne omekša, oko 15 minuta.
Pomešajte brašno i 2 kašike vode u maloj posudi dok se ne razbiju grudvice. Dodajte još vode ako je potrebno. Mešajte smesu i dinstajte dok se ne zgusne, 5 do 10 minuta. Možda ćete želeti da napravite i bogatu povrtnu čorbu za post na vodi.
Pročitajte i kako da napravite pileću džigericu sa mešanim povrćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najbolji čizkejk sa medom
Osvežavajuća salata od krastavaca
Kolači korpice sa ružama idealni za slavu
Kako da umesite slavski kolač
Punjeni šampinjoni za slavu Sveti Aranđel