Sastojci:
- 450 g pilećih grudi bez kostiju i kože, isečenih na komade
- 1/8 kašičice soli
- 1/8 kašičice bibera
- 2 kašike ulja, podeljeno
- 240 g nekuvanog pirinča
- 425 g crnog pasulja iz konzerve, ispranog i oceđenog
- 400 g paradajza isečenog na kockice
- 1 kašičica mlevenog kima
- 1/2 kašičice luka u prahu
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice ljute paprike u prahu
- 590 ml pilećeg bujona
- 240 g iseckanog kačkavalja
- 3 vlašca, seckana
Recept za burito od pilećeg belog mesa:
Za burito od pilećeg belog mesa prvo premažite piletinu solju i biberom. U velikom tiganju zagrejte 1 kašiku ulja na jakoj vatri, pržite piletinu dok ne porumeni, oko 2 minuta. Izvadite iz tiganja. U istom tiganju zagrejte preostalo ulje na jakoj vatri i pržite pirinač dok ne porumeni, 1-2 minuta.
Umešajte pasulj, paradajz iz konzerve, začine i bujon, pa pustite da proključa. Stavite piletinu na vrh. Krčkajte poklopljeno dok pirinač ne omekša i piletina više ne bude ružičasta, 20-25 minuta. Skinite sa vatre i pospite sirom.
Ostavite da stoji, poklopljeno, dok se sir ne otopi. Pospite vlašcem i servirajte uz tortilje ili hleb. Možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso punjeno sirom i majčinom dušicom.
Pročitajte i kako se pravi burito sa piletinom koji je osvoji svet
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem