Sastojci:

  • 450 g pilećih grudi bez kostiju i kože, isečenih na komade
  • 1/8 kašičice soli
  • 1/8 kašičice bibera
  • 2 kašike ulja, podeljeno
  • 240 g nekuvanog pirinča
  • 425 g crnog pasulja iz konzerve, ispranog i oceđenog
  • 400 g paradajza isečenog na kockice
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • 1/2 kašičice luka u prahu
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice ljute paprike u prahu
  • 590 ml pilećeg bujona
  • 240 g iseckanog kačkavalja
  • 3 vlašca, seckana

Recept za burito od pilećeg belog mesa:

Za burito od pilećeg belog mesa prvo premažite piletinu solju i biberom. U velikom tiganju zagrejte 1 kašiku ulja na jakoj vatri, pržite piletinu dok ne porumeni, oko 2 minuta. Izvadite iz tiganja. U istom tiganju zagrejte preostalo ulje na jakoj vatri i pržite pirinač dok ne porumeni, 1-2 minuta.

Umešajte pasulj, paradajz iz konzerve, začine i bujon, pa pustite da proključa. Stavite piletinu na vrh. Krčkajte poklopljeno dok pirinač ne omekša i piletina više ne bude ružičasta, 20-25 minuta. Skinite sa vatre i pospite sirom.

Ostavite da stoji, poklopljeno, dok se sir ne otopi. Pospite vlašcem i servirajte uz tortilje ili hleb. Možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso punjeno sirom i majčinom dušicom.

Pročitajte i kako se pravi burito sa piletinom koji je osvoji svet

BONUS VIDEO

Instagram/appetizing.tv  Najbolji način da napravite piletinu, spremaćete samo ovako

StvarUkusa