Sastojci:
- 900 g junetine isečene i nasečene na kockice
- 3 kašike višenamenskog brašna
- ½ kašičice belog luka u prahu
- ½ kašičice soli
- ½ kašičice bibera
- 3 kašike ulja
- 1 crni luk seckani
- 1,4 l goveđeg bujona
- 120 ml crvenog vina po želji
- 450 g krompira oljuštenog i isečenog na kockice
- 4 šargarepe isečene na komade
- 4 rebra celera isečena na komade
- 3 kašike paradajz paste
- 1 kašičica sušenog ruzmarina ili 1 sveža grančica
- 2 kašike kukuruznog skroba ili po potrebi
- 2 kašike vode ili po potrebi
- 178 g graška
Recept za jednostavni juneći gulaš:
Kako biste napravili juneći gulaš pomešajte brašno, beli luk u prahu, so i biber. Ubacite junetinu u mešavinu brašna. Zagrejte ulje u loncu. Pržite meso i luk dok ne porumene. Dodajte goveđi bujon i crno vino.
Umešajte sve preostale sastojke osim graška, kukuruznog skroba i vode. Smanjite toplotu na srednju, pokrijte i kuvajte 1 sat ili dok junetina ne omekša, do 90 minuta. Pomešajte jednake delove kukuruznog skroba i vode da napravite kašu.
Polako dodajte kašu u ključalu čorbu da postignete željenu konzistenciju. Umešajte grašak i dinstajte 5-10 minuta pre serviranja. Začinite solju i biberom po ukusu. Možda ćete želeti da napravite i lagani pileći gulaš sa povrćem.
Pročitajte kako da napravite gulaš od vrganja sa bešamel sosom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća
Originalni recept za junetinu na burgundski način