Sastojci:

  • 900 g junetine isečene i nasečene na kockice
  • 3 kašike višenamenskog brašna
  • ½ kašičice belog luka u prahu
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice bibera
  • 3 kašike ulja
  • 1 crni luk seckani
  • 1,4 l goveđeg bujona
  • 120 ml crvenog vina po želji
  • 450 g krompira oljuštenog i isečenog na kockice
  • 4 šargarepe isečene na komade
  • 4 rebra celera isečena na komade
  • 3 kašike paradajz paste
  • 1 kašičica sušenog ruzmarina ili 1 sveža grančica
  • 2 kašike kukuruznog skroba ili po potrebi
  • 2 kašike vode ili po potrebi
  • 178 g graška

Recept za jednostavni juneći gulaš:

Kako biste napravili juneći gulaš pomešajte brašno, beli luk u prahu, so i biber. Ubacite junetinu u mešavinu brašna. Zagrejte ulje u loncu. Pržite meso i luk dok ne porumene. Dodajte goveđi bujon i crno vino.

Umešajte sve preostale sastojke osim graška, kukuruznog skroba i vode. Smanjite toplotu na srednju, pokrijte i kuvajte 1 sat ili dok junetina ne omekša, do 90 minuta. Pomešajte jednake delove kukuruznog skroba i vode da napravite kašu.

Polako dodajte kašu u ključalu čorbu da postignete željenu konzistenciju. Umešajte grašak i dinstajte 5-10 minuta pre serviranja. Začinite solju i biberom po ukusu. Možda ćete želeti da napravite i lagani pileći gulaš sa povrćem.

Pročitajte kako da napravite gulaš od vrganja sa bešamel sosom

BONUS VIDEO

kurir televizija MAJSTOR ZA GULAŠ OTKRIO SAVRŠEN RECEPT: Stvar je u krčkanju, da sve bude prirodno, ali i u još jednom VAŽNOM SASTOJKU!

StvarUkusa