Sastojci:
- mešavina suvih začina
- 2 kašike ljute paprike u prahu
- 1 kašika mlevenog kima
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica dimljene paprike
- 1/2 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice sušenog origana
Za čili:
- 2 kašike ulja
- 900 g mlevene ćuretine
- 400 g paradajza isečenog na kockcie, oceđeno
- 230 ml sosa od paradajza
- 2 kašike paradajz paste
- 480 ml pilećeg bujona
- 270 g krompira, oljuštenog i isečenog na kockice
- 65 g žutog luka isečenog na kockice
- 1 velika zelena paprika, narezana na kockice
- 400 g kukuruza
- 400 g pasulja iz konzerve, oceđenog i ispranog
- 1 mala ljuta papričica, očišćena od semenki i vrlo sitno naseckana
Recept za ćureći čili sos:
Kako biste napravili čili sos sa ćuretinom, prvo u maloj posudi pomešajte sve začine. Ostavite na stranu. Pržite ćuretinu. Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Kada se zagreje, dodajte mleveno meso. Pržite i mešajte 4 minuta, a zatim dodajte 2 kašike mešavine začina. Promešajte i razbijajte meso što je više moguće dok se prži, još 4-5 minuta.
Prebacite meso u veću šerpu. Dodajte preostale sastojke - uključujući i preostalu mešavinu začina. Sve zajedno mešajte dok se ne sjedini. Pokrijte i kuvajte na srednjoj temperaturi 2 sata. Servirajte čili topao. Slobodno dodajte seckani peršun, sir ili pavlaku. Možda ćete želeti da napravite i rolovanu ćuretinu sa slaninom i sirom.
Pročitajte kako da napravite i zapečenu bolonjeze pastu sa ćuretinom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem