Sastojci:

  • mešavina suvih začina
  • 2 kašike ljute paprike u prahu
  • 1 kašika mlevenog kima
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • 1/2 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice sušenog origana

Za čili:

  • 2 kašike ulja
  • 900 g mlevene ćuretine
  • 400 g paradajza isečenog na kockcie, oceđeno
  • 230 ml sosa od paradajza
  • 2 kašike paradajz paste
  • 480 ml pilećeg bujona
  • 270 g krompira, oljuštenog i isečenog na kockice
  • 65 g žutog luka isečenog na kockice
  • 1 velika zelena paprika, narezana na kockice
  • 400 g kukuruza
  • 400 g pasulja iz konzerve, oceđenog i ispranog
  • 1 mala ljuta papričica, očišćena od semenki i vrlo sitno naseckana

Recept za ćureći čili sos:

Kako biste napravili čili sos sa ćuretinom, prvo u maloj posudi pomešajte sve začine. Ostavite na stranu. Pržite ćuretinu. Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Kada se zagreje, dodajte mleveno meso. Pržite i mešajte 4 minuta, a zatim dodajte 2 kašike mešavine začina. Promešajte i razbijajte meso što je više moguće dok se prži, još 4-5 minuta.

Prebacite meso u veću šerpu. Dodajte preostale sastojke - uključujući i preostalu mešavinu začina. Sve zajedno mešajte dok se ne sjedini. Pokrijte i kuvajte na srednjoj temperaturi 2 sata. Servirajte čili topao. Slobodno dodajte seckani peršun, sir ili pavlaku. Možda ćete želeti da napravite i rolovanu ćuretinu sa slaninom i sirom.

Pročitajte kako da napravite i zapečenu bolonjeze pastu sa ćuretinom

BONUS VIDEO

Instagram/thesaltycooker Recept za domaću ćureću čorbu sa knedlama

StvarUkusa