Sastojci:

  • 1 kašika ulja
  • 2 glavice luka, sitno iseckane
  • 500 g ćurećeg mlevenog mesa
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan
  • 800 g seckanog paradajza
  • 1 kašika ljutog sosa
  • 300 ml pilećeg bujona
  • 400 g testenine po izboru
  • 250 g mladog sira
  • 200 g kačkavalja, rendanog
  • 2 kašike rendanog parmezana

Recept za zapečenu bolonjeze pastu u sa ćuretinom:

Kako biste napravili ovu pastu, zagrejte ulje u dubokom tiganju. Dodajte luk i pržite 8-10 minuta dok ne omekša. Dodajte mleveno meso i nastavite da pržite. Kada porumeni, dodajte beli luk, paradajz, ljuti sos i pileći bujon i ostavite da provri. Smanjite vatru i kuvajte nepokriveno, 35-40 minuta, dodajući malo vode ako izgleda previše suvo.

Dok se ćuretina kuva, skuvajte testeninu prema uputstvima na pakovanju, a zatim ocedite i sačuvajte malo vode od kuvanja. Zagrejte mladi sir uz malo tople vode od kuvanja testenine, na laganoj vatri. Dodajte 140 g kačkavalja, začinite i promešajte da se sjedini.

Zagrejte rernu na 200 C. Prebacite ćuretinu sa sosom u veliku vatrostalnu posudu za pečenje. Umešajte sos od sira koji ste napravili u testeninu i prelijte preko mesa. Pospite preostali kačavalj i parmezan. Pecite u rerni 20 minuta ili dok ne porumeni i ne postane hrskavo na ivicama. Možda ćete želeti da napravite i pastu sa spanaćem i ćuretinom po receptu Džejmija Olivera.

Pročitajte kako da napravite original italijansku pastu sa slaninom i kobasicom

BONUS VIDEO

pasta sa tikvicama tiktok/foodtext

StvarUkusa