Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 2 glavice luka, sitno iseckane
- 500 g ćurećeg mlevenog mesa
- 1 čen belog luka, sitno iseckan
- 800 g seckanog paradajza
- 1 kašika ljutog sosa
- 300 ml pilećeg bujona
- 400 g testenine po izboru
- 250 g mladog sira
- 200 g kačkavalja, rendanog
- 2 kašike rendanog parmezana
Recept za zapečenu bolonjeze pastu u sa ćuretinom:
Kako biste napravili ovu pastu, zagrejte ulje u dubokom tiganju. Dodajte luk i pržite 8-10 minuta dok ne omekša. Dodajte mleveno meso i nastavite da pržite. Kada porumeni, dodajte beli luk, paradajz, ljuti sos i pileći bujon i ostavite da provri. Smanjite vatru i kuvajte nepokriveno, 35-40 minuta, dodajući malo vode ako izgleda previše suvo.
Dok se ćuretina kuva, skuvajte testeninu prema uputstvima na pakovanju, a zatim ocedite i sačuvajte malo vode od kuvanja. Zagrejte mladi sir uz malo tople vode od kuvanja testenine, na laganoj vatri. Dodajte 140 g kačkavalja, začinite i promešajte da se sjedini.
Zagrejte rernu na 200 C. Prebacite ćuretinu sa sosom u veliku vatrostalnu posudu za pečenje. Umešajte sos od sira koji ste napravili u testeninu i prelijte preko mesa. Pospite preostali kačavalj i parmezan. Pecite u rerni 20 minuta ili dok ne porumeni i ne postane hrskavo na ivicama. Možda ćete želeti da napravite i pastu sa spanaćem i ćuretinom po receptu Džejmija Olivera.
Pročitajte kako da napravite original italijansku pastu sa slaninom i kobasicom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem