Da li postoji osoba koja ne voli pastu? Italijani su majstori u pravljenju testenine, kao i kombinaciji ukusa za umak. Danas vam predlažemo da napravite originalne taljatele bolonjeze, a tajna odličnog ukusa je u dugom krčkanju sosa. Tako se svi sastojci lepo sjedine i kada dodate taljatele, ukus je prosto božanstven. 

  • Sastojci:
  • 450 g mlevenog mesa (po izboru) 
  • 1 crni luk 
  • 3 čena belog luka
  • 1 šargarepa 
  • 3 štapića celera
  • 120 ml crvenog vina 
  • svež bosiljak
  • 200 g secaknog pelata 
  • 250 g taljatela 
  • parmezan

Priprema:

U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, a kada on omekša dodajte i sitno seckani beli. Posle minut dodajte sitno seckanu šaragarepu, promešajte i posle 2 minuta dodajte i sitno seckani celer. Promešajte i pržite još nekih 5-6 minuta dok ne omekša, a onda dodajte i mleveno meso. Kada se proprži sipajte crveno vino. Posolite i pobiberite, promešajte, a onda krčkajte dok vino ne ispari. Zatim dodajte seckani pelat i sitno seckani bosiljak. Promešajte, poklopite i krčkajte nekih 2 sata. Povremeno promešajte, a ako vidite da fali tečnosti sipajte malo vode ili bujona. Dok se sos krčka skuvajte taljatele. Procedite ih i dodajte u gotov sos, pa lepo sjedinite. Pospite parmezanom i služite. 

BONUS VIDEO: 

Špagete u jednoj posudi  TikTok/johngs

Izvor: Stvar ukusa