Da li postoji osoba koja ne voli pastu? Italijani su majstori u pravljenju testenine, kao i kombinaciji ukusa za umak. Danas vam predlažemo da napravite originalne taljatele bolonjeze, a tajna odličnog ukusa je u dugom krčkanju sosa. Tako se svi sastojci lepo sjedine i kada dodate taljatele, ukus je prosto božanstven.
- Sastojci:
- 450 g mlevenog mesa (po izboru)
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 3 štapića celera
- 120 ml crvenog vina
- svež bosiljak
- 200 g secaknog pelata
- 250 g taljatela
- parmezan
Priprema:
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, a kada on omekša dodajte i sitno seckani beli. Posle minut dodajte sitno seckanu šaragarepu, promešajte i posle 2 minuta dodajte i sitno seckani celer. Promešajte i pržite još nekih 5-6 minuta dok ne omekša, a onda dodajte i mleveno meso. Kada se proprži sipajte crveno vino. Posolite i pobiberite, promešajte, a onda krčkajte dok vino ne ispari. Zatim dodajte seckani pelat i sitno seckani bosiljak. Promešajte, poklopite i krčkajte nekih 2 sata. Povremeno promešajte, a ako vidite da fali tečnosti sipajte malo vode ili bujona. Dok se sos krčka skuvajte taljatele. Procedite ih i dodajte u gotov sos, pa lepo sjedinite. Pospite parmezanom i služite.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem