Sastojci:

  • 113 g putera
  • 227 g pečuraka narezanih
  • 216 g paprika
  • 162 g luka isečenog na kockice
  • 60 g brašna
  • 360 ml pilećeg bujona
  • 240 ml punomasnog mleka
  • ¾ kašičica soli
  • ½ kašičice mlevenog crnog bibera
  • 420 g kuvane piletine
  • 180 ml pavlake za kuvanje
  • 160 g smrznutog graška
  • 113 g seckane ljute paprike

Recept za carsku piletinu sa graškom i ljutom paprikom u kremastom sosu:

Za ovu piletinu rastopite puter u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte pečurke, papriku i luk i pržite, povremeno mešajući, dok ne omekšaju i pečurke ne počnu da rumene, oko 8 minuta.

Umešajte brašno i pržite, neprestano mešajući, 1 minut. Postepeno umešajte bujon i mleko, dok smesa ne postane glatka. Posolite i pobiberite. Smanjite vatru i kuvajte dok se sos ne zgusne, oko 5 minuta, povremeno mešajući.

Umešajte piletinu, pavlaku, grašak i ljute paprike i dinstajte, oko 5 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso punjeno spanaćem i krem sirom.

Pročitajte kako se pravi domaći giros sa piletinom

BONUS VIDEO

Zapečena piletina u bešamel sosu Kurir televizija

StvarUkusa