Sastojci:
- 113 g putera
- 227 g pečuraka narezanih
- 216 g paprika
- 162 g luka isečenog na kockice
- 60 g brašna
- 360 ml pilećeg bujona
- 240 ml punomasnog mleka
- ¾ kašičica soli
- ½ kašičice mlevenog crnog bibera
- 420 g kuvane piletine
- 180 ml pavlake za kuvanje
- 160 g smrznutog graška
- 113 g seckane ljute paprike
Recept za carsku piletinu sa graškom i ljutom paprikom u kremastom sosu:
Za ovu piletinu rastopite puter u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte pečurke, papriku i luk i pržite, povremeno mešajući, dok ne omekšaju i pečurke ne počnu da rumene, oko 8 minuta.
Umešajte brašno i pržite, neprestano mešajući, 1 minut. Postepeno umešajte bujon i mleko, dok smesa ne postane glatka. Posolite i pobiberite. Smanjite vatru i kuvajte dok se sos ne zgusne, oko 5 minuta, povremeno mešajući.
Umešajte piletinu, pavlaku, grašak i ljute paprike i dinstajte, oko 5 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso punjeno spanaćem i krem sirom.
Pročitajte kako se pravi domaći giros sa piletinom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa