Uživajte svim čulima u ovom fenomenalnom sočnom obroku.
Za 4 osobe:
- 600 g pilećeg filea
- 90 g maslaca
- 1 glavica crnog luka
- 1 paprika babura
- 2 čena belog luka
- 250 g šampinjona
- 1 kašika brašna
- 2 dcl pilećeg bujona
- 2 dcl mleka
- so i biber po ukusu
- kari, muskantni oraščić po ukusu
8 palačinki po vašoj omiljenoj smesi
Priprema: Skuvajte piletinu u ključaloj vodi, izvadite je i ostavite sa strane. Sačuvajte tečnost (bujon) u kojoj je kuvana piletina.
U tiganju rastopite maslac, pa u njemu propržite seckani crni luk i papriku. Dodajte sitno seckan beli luk i šampinjone isečene na četvrtine. Posolite i začinite muskatnim oraščićem po želji.
Skuvanu piletinu isecite na komadiće, posolite i pobiberite, a potom stavite u tiganj. U malo mleka razmutite brašno, pa tu smesu sipajte u tiganj.
Dodati preostalo mleko i pileću supu. Jelo krčkajte svega nekoliko minuta na srednjoj temperaturi, često mešajući dok se svi ukusi ne sjednie, a sos ne dobije lepu gustinu.
Gotovim jelom puniti palačinke i služiti dok je još toplo.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem