Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • ½ crvenog luka, tanko isečenog
  • 400 g seckanog paradajza
  • 1 kašika meda
  • 1 mala crvena ljuta papričica, očišćena od semena i sitno iseckana
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • ½ kašičice paprike
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 400 g pasulja iz konzerve, oceđenog i ispranog
  • 150 g blitve ili spanaća, grubo iseckanog
  • 10 g svežeg peršuna, sitno iseckanog

Recept za zapečeni pasulj na grčki način:

Za zapečeni pasulj prvo zagrejte rernu na 200C / 180C sa ventilatorom. Zagrejte ulje u velikoj vatrostalnoj psoudi na srednjoj vatri. Dodajte luk i začinite solju i biberom. Pržite 2-3 minuta dok ne omekša.

Dodajte paradajz, med, ljutu papriku, cimet, papriku i origano. Krčkajte nekoliko minuta. Umešajte pasulj i zelje. Ubacite u rernu i pecite 20 minuta dok ivice ne porumene. Pospite peršunom i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i zapečeni pasulj sa mlevenim mesom.

Pročitajte kako da napravite i mediteranski pasulj sa piletinom

BONUS VIDEO

instagram/nutritionbyamber Recept za paprikaš od piletine i belog pasulja

StvarUkusa