Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 1 srednji seckani luk
- 1 seckani celer
- 1 velika seckana šargarepa
- 1 grančice ruzmarina + 1 lovorov list
- 226 g pečuraka narendanih na krupno
- 500 ml povrtnog bujona
- 680 ml paradajz pirea
- 250 g sočiva
- 2 kašičice soli
- veći prstohvat bibera
- 120 ml nezaslađenog sojinog mleka
- 60 ml soja sosa
- testenina po izboru
Recept za posnu bolonjeze pastu od sočiva i pečuraka:
Kako biste napravili posnu pastu, pržite luk, celer i šargarepu na 2 kašike ulja, 5 minuta. Dodajte grančicu ruzmarina, lovorov list i rendane pečurke.
Pržite na srednjoj vatri 5 minuta. Skuvajte testeninu po izboru, prema uputsvu na pakovanju.
Sipajte povrtni bujon, paradajz pire, sočivo, so i biber. Krčkajte otklopljeno oko 30 minuta ili dok se sočivo ne skuva i sos postane gust. Umešajte sojino mleko i soja sos.
Izvadite začinsko bilje, a zatim ručnim blenderom malo izblendirajte. Probajte i prilagodite so i servirajte uz omiljenu testeninu. Možda ćete želeti da napravite i posnu pastu sa patlidžanom.
Pročitajte i kako da napravite posne špagete u sosu od humusa i spanaća.
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Uskršnja oblanda sa čokoladom, keksom i orasima
Uskršnji kolač od šargarepe sa pistaćima
Najkremastija uskršnja salata koja odlično ide uz pogaču
Najbrži uskršnji hleb u obliku pletenice