Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 1 srednji seckani luk
  • 1 seckani celer
  • 1 velika seckana šargarepa
  • 1 grančice ruzmarina + 1 lovorov list
  • 226 g pečuraka narendanih na krupno
  • 500 ml povrtnog bujona
  • 680 ml paradajz pirea
  • 250 g sočiva
  • 2 kašičice soli
  • veći prstohvat bibera
  • 120 ml nezaslađenog sojinog mleka
  • 60 ml soja sosa
  • testenina po izboru

Recept za posnu bolonjeze pastu od sočiva i pečuraka:

Kako biste napravili posnu pastu, pržite luk, celer i šargarepu na 2 kašike ulja, 5 minuta. Dodajte grančicu ruzmarina, lovorov list i rendane pečurke.

Pržite na srednjoj vatri 5 minuta. Skuvajte testeninu po izboru, prema uputsvu na pakovanju.

Sipajte povrtni bujon, paradajz pire, sočivo, so i biber. Krčkajte otklopljeno oko 30 minuta ili dok se sočivo ne skuva i sos postane gust. Umešajte sojino mleko i soja sos.

Izvadite začinsko bilje, a zatim ručnim blenderom malo izblendirajte. Probajte i prilagodite so i servirajte uz omiljenu testeninu. Možda ćete želeti da napravite i posnu pastu sa patlidžanom.

Pročitajte i kako da napravite posne špagete u sosu od humusa i spanaća.

BONUS VIDEO

Instagram/inspiredtaste Supa od sočiva

StvarUkusa