Sastojci:
- 3 glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- 300 g mladog luka ili vlašca
- 6 crvenih i zelenih paprika šilja
- 6 krompira
- 500 g paradajza
- 5 šargarepa
- 3 patlidzana
- 800 g svinjskih šnicli
- 500 ml paradajz sosa
- 150 g pirinča
- 70 ml ulja
- so, biber, tucana paprika i ljuta tucana paprika, po ukusu
Recept za đuveč koji je voleo drug Tito:
Kako biste napravili ovaj đuveč, isecite luk i beli luk i ubacite u činiju. Nakon toga isecite šargarepu i mladi luk. Krompir isecite na četvrtine, paprike takođe isecite na komadiće. Sve ubacite u činiju.
Isecite paradajz, šnicle i patlidžan na kockice i stavitge u odvojene činije. Zagrejte ulje u većoj šerpi i ispržite luk i beli luk. Dodajte svinjetinu i pržite, pa dodajte paradajz i pržite ga 5 minuta, pa dodajte crvenu i zelenu papriku, kao i pardajz sos. Paprika treba da bude polu-kuvana. Dinstajte 10 minuta, pa dodajte krompir i pržite dok ne omekša.
Nakon još 10 minuta dodajte mladi luk i šargarepu zajedno. Nakon toga dodajte patližan i izmešajte. Na kraju dodajte pirinač. Izmešajte i pola sata kuvajte na laganoj vatri. Dodajte začine i kuvajte još desetak minuta.
Rernu upalite na 200 stepeni da se zagreje. Ubacite u vatrostalnu posudu pa ubacite u rernu na nekih pola sata, ali pratite. Ostavite da se zapeče. Kada je gotovo servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da isprobate i najbolji ruski recept za đuveč sa tikvicama.
Pročitajte kako se pravi posni đuveč sa povrćem i ječmom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slavska salata sa kačkavaljem i majonezom
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo