Sastojci:

  • 3 glavice crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 300 g mladog luka ili vlašca
  • 6 crvenih i zelenih paprika šilja
  • 6 krompira
  • 500 g paradajza
  • 5 šargarepa
  • 3 patlidzana
  • 800 g svinjskih šnicli
  • 500 ml paradajz sosa
  • 150 g pirinča
  • 70 ml ulja
  • so, biber, tucana paprika i ljuta tucana paprika, po ukusu

Recept za đuveč koji je voleo drug Tito:

Kako biste napravili ovaj đuveč, isecite luk i beli luk i ubacite u činiju. Nakon toga isecite šargarepu i mladi luk. Krompir isecite na četvrtine, paprike takođe isecite na komadiće. Sve ubacite u činiju.

Isecite paradajz, šnicle i patlidžan na kockice i stavitge u odvojene činije. Zagrejte ulje u većoj šerpi i ispržite luk i beli luk. Dodajte svinjetinu i pržite, pa dodajte paradajz i pržite ga 5 minuta, pa dodajte crvenu i zelenu papriku, kao i pardajz sos. Paprika treba da bude polu-kuvana. Dinstajte 10 minuta, pa dodajte krompir i pržite dok ne omekša.

Nakon još 10 minuta dodajte mladi luk i šargarepu zajedno. Nakon toga dodajte patližan i izmešajte. Na kraju dodajte pirinač. Izmešajte i pola sata kuvajte na laganoj vatri. Dodajte začine i kuvajte još desetak minuta.

Rernu upalite na 200 stepeni da se zagreje. Ubacite u vatrostalnu posudu pa ubacite u rernu na nekih pola sata, ali pratite. Ostavite da se zapeče. Kada je gotovo servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da isprobate i najbolji ruski recept za đuveč sa tikvicama

Pročitajte kako se pravi posni đuveč sa povrćem i ječmom

BONUS VIDEO

Kako se sprema đuveč? Kurir televizija

StvarUkusa