Sastojci:

  • 1 veliki luk
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica soli, podeljena
  • 450 g pileće džigerice
  • ¼ kašičice bibera

Recept za prženu pileću džigericu sa lukom:

Kako biste napravili pileću džigericu sa lukom, prvo oljuštite i isecite luk. Odvojite kriške na kolutove. Osušite džigericu papirnim ubrusima, isecite je, a zatim isecite i bacite vidljive masnoće ili zelene delove. Dobro operite ruke nakon rukovanja sirovom džigericom.

Zagrejte ulje na srednjoj vatri, oko 2 minuta. Dodajte luk i pospite sa ½ kašičice soli. Pržite luk, često mešajući, dok ne porumeni, oko 10 minuta. Izvadite luk na tanjir i pokrijte ga da ostane topao.

U isti tiganj dodajte očišćenu pileću džigericu. Pospite je sa ½ kašičice soli i ¼ kašičice bibera. Džigericu pržite na srednjoj vatri dok ne porumeni, oko 3 minuta po strani. Kada je gotova servirajte je u tanjire i pospite lukom. Možda ćete želeti da napravite i burger za štedljive domaćice, sa pilećom džigericom.

Pročitajte i kako se pravi gulaš od džigerice

BONUS VIDEO

Recept za sočne ćufte u sosu od povrća Instagram/tencere.yemekleri

StvarUkusa