Sastojci:
- 1 veliki luk
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica soli, podeljena
- 450 g pileće džigerice
- ¼ kašičice bibera
Recept za prženu pileću džigericu sa lukom:
Kako biste napravili pileću džigericu sa lukom, prvo oljuštite i isecite luk. Odvojite kriške na kolutove. Osušite džigericu papirnim ubrusima, isecite je, a zatim isecite i bacite vidljive masnoće ili zelene delove. Dobro operite ruke nakon rukovanja sirovom džigericom.
Zagrejte ulje na srednjoj vatri, oko 2 minuta. Dodajte luk i pospite sa ½ kašičice soli. Pržite luk, često mešajući, dok ne porumeni, oko 10 minuta. Izvadite luk na tanjir i pokrijte ga da ostane topao.
U isti tiganj dodajte očišćenu pileću džigericu. Pospite je sa ½ kašičice soli i ¼ kašičice bibera. Džigericu pržite na srednjoj vatri dok ne porumeni, oko 3 minuta po strani. Kada je gotova servirajte je u tanjire i pospite lukom. Možda ćete želeti da napravite i burger za štedljive domaćice, sa pilećom džigericom.
Pročitajte i kako se pravi gulaš od džigerice
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu