Sastojci:
- 285 g testenine po želji
- 2 kašike maslinovog ulja, plus još za zalivanje
- ½ srednjeg luka, isečenog na kockice
- 1 srednja šargarepa, sitno iseckana
- 230 g šampinjona, sitno iseckanih
- 3 čena belog luka, iseckana
- ½ kašičice morske soli
- sveže mleveni crni biber
- 1 kašičica balzamiko sirćeta
- 1 kašičica tamari sosa
- 360 g kuvanog sočiva
- 680 g paradajz sosa
- 120 g veganskog parmezana, za serviranje
- svež peršun ili bosiljak, za ukras
Recept za posnu pastu sa sočivom i pečurkama:
Kako biste napravili ovu pastu, prvo skuvajte testeninu prema uputstvu. Ocedite je i prelijte malo maslinovogulja preko nje. Ostavite na stranu. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte luk i šargarepu i pržite, povremeno mešajući, 5 do 8 minuta, ili dok ne omekšaju. Dodajte pečurke, beli luk, so i mleveni biber i pržite još 5 do 8 minuta, povremeno mešajući, ili dok pečurke ne omekšaju.
Umešajte balzamiko sirće i tamari, pa dodajte sočivo i paradajz sos. Kuvajte, mešajući, 2 minuta, ili dok se sos dobro ne sjedini i ne zagreje. Dodajte testeninu u tiganj i mešajte da se sjedini. Podeliti na tanjire i serivrajte sa veganskim parmezanom i svežim peršunom ili bosiljkom za ukras. Možda ćete želeti da napravite i pastu sa savršenim pestom od peršuna.
Pročitajte i kako se pravi pasta sa keljom i sosom od oraha za post na vodi
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Svinjetina sa brokolijem i karfiolom u soja sosu
Hrskavi palenta štapići sa umakom od avokada
Mediteranski uštipci sa fetom i paradajzom
Pileća krilca u ulju od belog luka
Kokos praline sa 2 vrste čokolade