Sastojci:

  • 6 tvrdo kuvanih jaja, oljuštenih i iseckanih
  • 3 kašike majoneza
  • 1 kašičica sitno seckanog crvenog luka
  • 1/8 kašičice soli
  • crni biber, po ukusu
  • 1/8 kašičice slatke paprike, za ukras
  • seckani vlašac, za ukras
Zašto je koristan vlašac?

Vlašac ima visok nivo vitamina C i samim time jača imuni sistem. Takođe stimuliše proizvodnju kolagena, što je suštinska komponenta u stvaranju novih krvnih sudova, ćelija, tkiva i mišića. Sadrži i vitamin K koji je veoma važan u održavanju mineralne gustine kostiju. Visok nivo vitamina K u vlašcu može pomoći da se proizvede osteokalcin, što je ključni deo održavanja mineralne gustine u kostima.

Recept za salatu od kuvanih jaja:

Kako biste napravili ovu salatu, prvo očistite i isecite jaja na kriške. Iseckajte crveni luk i vlašac. Pomešajte luk, jaja i majonez.

Nakon toga začinite biberom i solju i slatkom paprikom, pa ukrasite vlašcem. Promešajte i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i salatu od jaja i kornišona koja može da bude i namaz.

Pročitajte i kako da iskoristite jaja preostala od Uskrsa, dodate grašak i napravite najbolju salatu

BONUS VIDEO

Slaganje salate kao u restoranima Izvor: Slaganje salate kao u restoranima

StvarUkusa