Sastojci:
- 4 velika krompira
- 4 kriške slanine
- 120 g kisele pavlake
- 80 ml punomasnog mleka
- 4 kašike putera
- 90 g kačkavalja
- 3 kašike seckanog vlašca
- 1/2 kašičice soli
- na vrh kašičice bibera
Recept za krompire punjene slaninom i kačkavaljem:
Kako biste pripremili krompir na ovaj način prvo zagrejte rernu na 200 C. Krompire operite i osušite, pa ih nekoliko puta izbockajte viljuškom. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje, a zatim pecite 50 do 60 minuta, ili dok se lako ne probuše nožem.
Dok se krompir peče, ispržite slaninu u tiganju na srednjoj vatri, dok ne postane hrskava. Prebacite na tanjir obložen papirnim ubrusom. Kada se ohladi, izmrvite je na komadiće. Izvadite krompire iz rerne i ostavite da se ohladi. Presecite ih na pola po dužini i izvadite unutrašnjost, ostavljajući oko 5 cm obod oko krompira.
Stavite meso krompira u veliku posudu. U posudu takođe dodajte pavlaku, mleko i puter. Koristite gnječilicu za krompir ili ručni mikser da umutite sastojke. Zatim umešajte izmrvljenu slaninu, 120 g kačkavalja i 2 kašike vlašca. Stavite smesu za fil nazad u kore krompira. Odozgo pospite preostalim kačkavaljem.
Vratite krompir u rernu i pecite 15 do 20 minuta, ili dok se sir ne rastopi i lagano porumeni. Ukrasite i servirajte. Pre serviranja ukrasite preostalim vlašcem. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i krompir sa slaninom iz rerne.
Pročitajte kako se prave krompir mafini sa spanaćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Zaboravite na klasične torte – rolat sa kruškama i bademima je nova zvezda trpeze
Karfiol sa belim lukom iz rerne
Jednostavan burek sa spanaćem i sirom
Salata sa kuvanom pilećom džigericom, šampinjonima i topljenim sirom
Keksići sa pomorandžom i kikirikijem