Sastojci:

  • 4 velika krompira
  • 4 kriške slanine
  • 120 g kisele pavlake
  • 80 ml punomasnog mleka
  • 4 kašike putera
  • 90 g kačkavalja
  • 3 kašike seckanog vlašca
  • 1/2 kašičice soli
  • na vrh kašičice bibera
Savet plus:

Možete ispeći krompir i pripremiti fil dan unapred. Čuvajte kore krompira u jednoj posudi, a mešani fil u posebnoj posudi u frižideru. Kada bude trenutak, jednostavno napunite kore krompira i ispecite ih.

Recept za krompire punjene slaninom i kačkavaljem:

Kako biste pripremili krompir na ovaj način prvo zagrejte rernu na 200 C. Krompire operite i osušite, pa ih nekoliko puta izbockajte viljuškom. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje, a zatim pecite 50 do 60 minuta, ili dok se lako ne probuše nožem.

Dok se krompir peče, ispržite slaninu u tiganju na srednjoj vatri, dok ne postane hrskava. Prebacite na tanjir obložen papirnim ubrusom. Kada se ohladi, izmrvite je na komadiće. Izvadite krompire iz rerne i ostavite da se ohladi. Presecite ih na pola po dužini i izvadite unutrašnjost, ostavljajući oko 5 cm obod oko krompira.

Stavite meso krompira u veliku posudu. U posudu takođe dodajte pavlaku, mleko i puter. Koristite gnječilicu za krompir ili ručni mikser da umutite sastojke. Zatim umešajte izmrvljenu slaninu, 120 g kačkavalja i 2 kašike vlašca. Stavite smesu za fil nazad u kore krompira. Odozgo pospite preostalim kačkavaljem.

Vratite krompir u rernu i pecite 15 do 20 minuta, ili dok se sir ne rastopi i lagano porumeni. Ukrasite i servirajte. Pre serviranja ukrasite preostalim vlašcem. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i krompir sa slaninom iz rerne.

Pročitajte kako se prave krompir mafini sa spanaćem

BONUS VIDEO

Recept za korpice od krompira punjene mlevenim mesom  Izvor: Recept za korpice od krompira punjene mlevenim mesom

StvarUkusa