Sastojci:

  • 400 g graška, kuvanog i oceđenog
  • 3 tvrdo kuvana jajeta, seckana
  • 180 g čedar sira ili kačkavalja
  • 160 g majoneza
  • 120 g luka, seckanog
  • so i mleveni crni biber po ukusu
Zašto je korisno da jedete grašak?

Grašak je odličan biljni izvor proteina, bogat je vlaknima, pa vrlo pozitivno utiče na zdravlje probavnog trakta. Bogat je vitaminima K i C, kao i vitaminima B kompleksa.

Recept za salatu sa uskršnjim jajima i graškom:

Kako biste napravili ovu salatu, prvo skuvajte grašak, procedite ga i ostavite da se prohladi.

Pomešajte nakon toga grašak, tvrdo kuvana jaja, kockice sira, majonez i luk zajedno u činiji, pa začinite solju i biberom po ukusu. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i salatu od jaja i kornišona koja može da bude i namaz.

Pročitajte kako se pravi uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem

BONUS VIDEO

Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom Izvor: Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom

StvarUkusa