Sastojci:

  • 6 jaja, meko kuvanih
  • 240 ml jogurta
  • 1 kašika majoneza
  • 2 kašičice senfa
  • 8 kornišona
  • 1 čen belog luka
  • malo soli i bibera
  • šaka peršuna
Zašto je koristan peršun?

Peršun obiluje vitaminom C i to u svom prirodnom obliku što je jako važno, jer ga na taj način organizam najlakše usvaja. Sadrži vlakna biljnog porekla, ugljene hidrate, pektine, flavonodie i fitoncide, roboflavin, nijacin i folnu kiselinu.

Pored vitamina C, peršun sadrži i vitamine A, B i E pa je odličan antioksidans i dobra podrška imunom sistemu organizma ukoliko se redovno konzumira. Pored vitamina, peršun sadrži i obilje minerala i oligoelemenata. U značajnim količinama sadrži gvožđe, fosfor, mangan, cink, kalcijum, kalijum, natrijum, magnezijum bakar, celulozu i sumpor.

Recept za salatu od jaja i kornišona:

Kako biste napravili ovu salatu, prvo isecite kornišone na male kockice. Isecite jaja na polovine i stavite ih u činiju, pa ih zgnječite gnječilicom za krompir. Dodajte jogurt, senf, kornišone i majonez u činiju.

Beli luk narendajte na sitno rende i ubacite i njega u posudu. Sve to jako dobro izmešajte. Operite i isecite peršun, pa ga ubacite u salatu, promešajte i stavite u frižider preko noći. Uživajte u salati tako što ćete da je namažete na hleb ili jedete uz meso. Možda ćete želeti da napravite i jednostavnu krompir salatu koja ide uz svako meso.

Pročitajte kako se pravi prolećna salata sa šargarepom i jabukama

BONUS VIDEO

Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom Izvor: Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom

StvarUkusa