Sastojci:
- 1 kg krompira, oljuštenog i isečenog na kockice
- 4 do 6 čenova belog luka, oljuštenih i zgnječenih
- 3 kašike seckanog peršuna
- sok od 1 limuna
- 80 ml maslinovog ulja
- so i biber, po ukusu
Recept za krompir salatu:
Kako biste napravili ovu salatu, prvo ubacite krompir i beli luk u veliki lonac, prelijte vodom, dodajte prstohvat soli, pustite da proključa i kuvajte oko 10 do 15 minuta ili dok krompir ne omekša, ali i dalje zadrži oblik.
Nakon toga krompir ocedite, beli luk bacite i krompir ubacite u veliku činiju zajedno sa peršunom, pa ostavite sa strane. U maloj činiji ili posudi za merenje umutite ulje i limunov sok sa prstohvatom soli i bibera.
Prelijte preliv preko krompira, pa promešajte. Ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi oko 20 minuta i onda servirajte. Možda ćete želeti da napravite i uskršnju salatu sa piletinom, sirom i maslinama.
Pročitajte kako se pravi salata sa piletinom, sirom i narandžom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.