Pileća krilca jedno su od omiljenih jela u restoranima brze hrane. Mnogi preferiraju pohovana pileća krilca, dok drugi obožavaju pikantna pileća krilca iz rerne. Za sve ljubitelje pilećih krilaca donosimo vrhunski recept sa parmezanom. Pileća krilca se bogato začine i služe uz sos od pavlake. U ovaj sos ide i plavi sir, a ukus je fenomenalan.
Sastojci:
- 900 g pilećih krilaca
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašiča limunovog soka
- 4 čena belog luka
- 1/4 kašičice bibera
- 1/2-1 kašičica tucane paprike
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 1/3 šolje parmezana
- nekoliko prstohvata peršuna za pospianje
- Za preliv:
- 1/2 šolje pavlake
- 1/2 šolje majoneza
- 1/2 šolje izmrvljenog plavog sira
- 1/4 šolje mleka
- 1/4 šolje belog vinskog sirćeta
- 2 kašike iseckanog vlašca
- 1 kašičica belog luka u prahu
- so po ukusu
- biber po ukusu
Recept za pikantna pileća krilca sa parmezanom:
U činiju dodajte parmezan, limunov sok, biber, maslinovo ulje, tucanu papriku, so, pa dobro umutite žicom. Isecite i osušite pileća krilca, pa ih u posudi pomešajte sa smesom sa parmezanom i dobro sjedinite rukama. Čenove belog luka spljoštite pomoću špatule, pa dodajte i njih u pileća krilca. Jačim pokretima sjedinite rukom sastojke ponovo, pa dodajte kukuruzni skrob. Pecite na 200°C oko 20 minuta, potom ih prevrnite, pa pecite još 20-25 minuta. U činiji pomešajte majonez, pavlaku, mleko, beli luk u prahu, malo vlašca i sirće, pa umutite. Dodajte so i biber po ukusu. Potom dodajte plavi sir. Pospite pileća krilcaparmezanom i seckanim peršunom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus