Zaboravite na prženje i grilovanje već ispecite pljeskavice u rerni bez kapi ulja. Pospite ih krompirom, krastavcem i sirom za pravi gurmanluk kojem niko neće moći da odoli. Zahvaljujući povrću i siru prilog vam nije ni potreban, a svaki zalogaj je prava čarolija. Još jedna prednost ovog recepta je što se lako pravi, pa uspeva svima, a odličan je predlog i za ručak.

  • Sastojci:
  • 3 kriške hleba
  • malo mleka 
  • 600 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • 1 jaje
  • 1 čen belog luka
  • peršun
  • 4 krompira
  • 4 krastavca
  • 100 g tvrdog sira
  • majonez

Priprema:
Hleb isecite na kockice, pa prelijte mleko, a onda izdrobite. Mleveno meso posolite i pobiberite, pa dodajte hleb, seckani crni i mleveni beli luk, jaje, seckani peršun i sve dobro sjedinite. Oblikujte deblje pljeskavice i ređajte na pleh obložen pek papirom. Preko svake pospite rendani krompir, a onda i rendani krastavac. Na kraju pospite rendani sir i ukrasite majonezom. Pecite na 180°C oko 45 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE