Zaboravite na prženje i grilovanje već ispecite pljeskavice u rerni bez kapi ulja. Pospite ih krompirom, krastavcem i sirom za pravi gurmanluk kojem niko neće moći da odoli. Zahvaljujući povrću i siru prilog vam nije ni potreban, a svaki zalogaj je prava čarolija. Još jedna prednost ovog recepta je što se lako pravi, pa uspeva svima, a odličan je predlog i za ručak.
- Sastojci:
- 3 kriške hleba
- malo mleka
- 600 g mešanog mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1 jaje
- 1 čen belog luka
- peršun
- 4 krompira
- 4 krastavca
- 100 g tvrdog sira
- majonez
Priprema:
Hleb isecite na kockice, pa prelijte mleko, a onda izdrobite. Mleveno meso posolite i pobiberite, pa dodajte hleb, seckani crni i mleveni beli luk, jaje, seckani peršun i sve dobro sjedinite. Oblikujte deblje pljeskavice i ređajte na pleh obložen pek papirom. Preko svake pospite rendani krompir, a onda i rendani krastavac. Na kraju pospite rendani sir i ukrasite majonezom. Pecite na 180°C oko 45 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus