Jednostavne pljeskavice od pilećeg mesa i povrća brzo se prave, a peku se u rerni, pa nema stajanja pored šporeta. Napravljene na ovaj način biće puno zdravije jer se ne dodaje ni kap ulja. Pileće pljeskavice možete da servirate u žemički kao hamburger, sa dodacima po želji ili uz pire krompir, a odlične su i ako ih samo poslužite uz neki od umaka po želji, kao što su kečap ili majonez.
Sastojci:
- 300 g mlevenog pilećeg mesa
- 1 tikvica
- 1 šargarepa
- 1 paprika
- 3 kašike brašna
- 3 kašike griza
- 1 kašičica belog luka u prahu
- so, biber
Priprema:
Tikvicu i šargarepu izrendajte na krupnije rende, i ostavite sa strane da puste vodu. U mleveno meso dodajte jaje, oćeđenu tikvicu i šargarepu, brašno, naseckanu papriku, griz i žačine, pa dobro zamesite smesu da se svi sastojci dobro povežu. Rukama oblikujte manje pljeskavice, pa ih ređajte na pleh obložen pek papirom. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite ih oko pola sata. Na polovini pečenja okrenite ih na drugu stranu da se lepo zapeku i dobiju hrskavu koricu.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus