Ražnjićise najčešće jedu u restoranu ili za prvi maj kada se opuštate i roštiljate u prirodi. Kod kuće isto možete da ih napravite i to lako i brzo. Koristite belo meso koje svi obožavaju, a napunite ga sirom i uvaljajte u smesu za poh.Ovako pripremljeni ražnjići oduševiće svakoga, a dovoljno je da ih poslužite uz neki umak.
- Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 150 g tvrdog sira
- 3 jajeta
- 100 g prezli
Priprema:
Meso isecite na tanke šnicle, tako da dobijete 10 komada. Izlupajte čekićem za meso, a providnu foliju raširite po stolu, pa poređajte meso u 2 reda po 5 komada (neka se malo preklapaju). Posolite i pobiberite. Preko stavite kriške sira, pa urolajte. Lepo umotajte u providnu foliju i stavite u frižider na 20 minuta. Isecite kriške, pa na drveni štapić za ražnjić stavite 4 komada. Uvaljajte u umućena jaja, pa u prezle. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite u rerni na 180°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus