Recepti za testeninu uvek su zgodni, jer od samo nekoliko sastojaka možete da napravite ukusan ručak ili večeru. Naš današnji predlog je recept za testeninu sa tunjevinom i spanaćem, koji se sprema manje od pola sata. Evo kako se pravi testenina sa tunjevinom i spanaćem, sve se sprema u jednom tiganju, i nema kuvanja i ispiranja testenine!

Sastojci:

  • 1 mala glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 200 grama spanaća
  • 2 konzerve tunjevine
  • 1 konzerva pelata od oko 400 grama
  • Sušeni bosiljak
  • Sušeni origano
  • Sušena majčina dušica
  • 500 mililitara supe od kocke
  • 400 grama testenine
  • Pola šolje grčkog jogurta
  • So, biber

Recept za testeninu sa tunjevinom i spanaćem

11:55
Korak 1

Usitnite sastojke

Tunjevinu ocedite i malo razdvojte viljuškom na sitnije komade. Crni i beli luk sitno iseckajte.

12:03
Korak 2

Propržite povrće, tunjevinu i začine

Na maslinovom ulju propržite crni i beli luk, pa dodajte sušene začine po ukusu. Potom ubacite tunjevinu, paradajz i začinite solju i biberom. Neka krčka pet minuta.

12:04
Korak 3

Dodajte testeninu

Zalijte supom, pa ubacite testeninu kako bi se skuvala u ovoj ukusnoj mešavini. Svaka dva-tri minuta promešajte, i kuvajte dok testenina ne bude "al dente".

12:04
Korak 4

Servirajte testeninu sa tunjevinom i spanaćem

Dodajte spanać i sklonite sa vatre, pa ostavite par minuta da se ohladi. Umešajte grčki jogurt, začinite sa još soli i bibera po ukusu, i servirajte testeninu sa tunjevinom i spanaćem dok je još uvek topla. Prijatno!

BONUS VIDEO:

Kurir televizija Kako se sprema domaća testenina?

(StvarUkusa/B.Z.J.)