Recepti za testeninu uvek su zgodni, jer od samo nekoliko sastojaka možete da napravite ukusan ručak ili večeru. Naš današnji predlog je recept za testeninu sa tunjevinom i spanaćem, koji se sprema manje od pola sata. Evo kako se pravi testenina sa tunjevinom i spanaćem, sve se sprema u jednom tiganju, i nema kuvanja i ispiranja testenine!
Sastojci:
- 1 mala glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 200 grama spanaća
- 2 konzerve tunjevine
- 1 konzerva pelata od oko 400 grama
- Sušeni bosiljak
- Sušeni origano
- Sušena majčina dušica
- 500 mililitara supe od kocke
- 400 grama testenine
- Pola šolje grčkog jogurta
- So, biber
Recept za testeninu sa tunjevinom i spanaćem
Usitnite sastojke
Tunjevinu ocedite i malo razdvojte viljuškom na sitnije komade. Crni i beli luk sitno iseckajte.
Propržite povrće, tunjevinu i začine
Na maslinovom ulju propržite crni i beli luk, pa dodajte sušene začine po ukusu. Potom ubacite tunjevinu, paradajz i začinite solju i biberom. Neka krčka pet minuta.
Dodajte testeninu
Zalijte supom, pa ubacite testeninu kako bi se skuvala u ovoj ukusnoj mešavini. Svaka dva-tri minuta promešajte, i kuvajte dok testenina ne bude "al dente".
Servirajte testeninu sa tunjevinom i spanaćem
Dodajte spanać i sklonite sa vatre, pa ostavite par minuta da se ohladi. Umešajte grčki jogurt, začinite sa još soli i bibera po ukusu, i servirajte testeninu sa tunjevinom i spanaćem dok je još uvek topla. Prijatno!
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/B.Z.J.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus