Isprobajte italijansku salatu ovog vikenda. Odličan je prilog uz ručak, a može se jesti i kao samostalan obrok. Ovu salata satesteninom možete poneti i na posao. U recept idu dva paradajza- sveži i sušeni. Praktično jelo za svako doba dana.
Sastojci:
- 250 g orzo testenine
- so po ukusu
- 3 paradajza
- 1/3 crvenog luka
- 5 sušenih paradajza
- 120 g mocarele
- 4 kašike ulja
- 2 kašike limunovog soka
- prstohvat šećera
- biber po ukusu
Recept za italijansku salatu sa testeninom i paradajzom:
U ključalu vodu dodajte orzo testeninu i so po ukusu, promešajte i kuvajte prema uputstvu. Iseckajte paradajz i crveni luk Sušeni paradajz stavite u ulje. Kad odstoji nekoliko minuta, iseckajte ga, a ulje ostavite za salatu. Iseckajte mocarela sir. U kuvanu i proceđenu orzo testeninu dodajte iseckani paradajz, luk, sušeni paradajz i iseckanu mocarelu. Pomešajte ulje sa isceđenim limunovim sokom, dodajte malo bibera, promešajte pa prelijte salatu. Promešajte sve sastojke za salatu. Preporučujemo i susam salatu sa piletinom i šunkom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem