Ručak je gotovo nezamisliv bez dobre supe ili čorbe. Čorba se obično sprema sa mesom, a ovog vikenda predlažemo jedan malo drugačiji recept. Nema mesa, a u čorbu se dodaje iseckan brokoli. Za još bolji ukus dodaje se i čedar sir. Čorba je fantastičnog ukusa, a može se jesti i za večeru ili užinu.
Sastojci:
- 450 g brokolija
- 60 g putera
- 1 glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 4 kašike brašna
- 1 kocka za pileću supu
- 720 ml vruće vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašika slatke začinske paprike
- 1 izrendana šargarepa
- 480 ml punomasnog mleka
- 225 g izrendanog čedar sira
Recept za čorbu sa brokolijem i čedar sirom:
U šerpu otopite puter, pa ubacite iseckan crni luk. Dinstajte 4-5 minuta, pa dodajte zgnječen beli luk. Promešajte i pustite da se dinsta oko 1 minut. Dodajte brašno, pa mešajte dok smesa ne postane zlatne boje. Razmutite kockicu supe u vrućoj vodi, pa dodajte bujon u šerpu. Neprekidno mešajte kako se ne bi formirale grudvice. Iseckajte cvetove brokolija, pa ih dodajte u supu. Dodajte izrendanu šargarepu, so, biber i slatku začinsku papriku. Promešajte, pa ostavite da proključa. Nakon toga, smanjite toplotu i ostavite da se krčka 15 minuta. Ubacite mleko i izrendan čedar sir. Promešajte sastojke, poklopite, pa ostavite čorbu da se kuva još 1-2 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća