Ručak je gotovo nezamisliv bez dobre supe ili čorbe. Čorba se obično sprema sa mesom, a ovog vikenda predlažemo jedan malo drugačiji recept. Nema mesa, a u čorbu se dodaje iseckan brokoli. Za još bolji ukus dodaje se i čedar sir. Čorba je fantastičnog ukusa, a može se jesti i za večeru ili užinu.

Sastojci:

  • 450 g brokolija
  • 60 g putera
  • 1 glavica crnog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 4 kašike brašna
  • 1 kocka za pileću supu
  • 720 ml vruće vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašika slatke začinske paprike
  • 1 izrendana šargarepa
  • 480 ml punomasnog mleka
  • 225 g izrendanog čedar sira

Recept za čorbu sa brokolijem i čedar sirom:

U šerpu otopite puter, pa ubacite iseckan crni luk. Dinstajte 4-5 minuta, pa dodajte zgnječen beli luk. Promešajte i pustite da se dinsta oko 1 minut. Dodajte brašno, pa mešajte dok smesa ne postane zlatne boje. Razmutite kockicu supe u vrućoj vodi, pa dodajte bujon u šerpu. Neprekidno mešajte kako se ne bi formirale grudvice. Iseckajte cvetove brokolija, pa ih dodajte u supu. Dodajte izrendanu šargarepu, so, biber i slatku začinsku papriku. Promešajte, pa ostavite da proključa. Nakon toga, smanjite toplotu i ostavite da se krčka 15 minuta. Ubacite mleko i izrendan čedar sir. Promešajte sastojke, poklopite, pa ostavite čorbu da se kuva još 1-2 minuta.

BONUS VIDEO:

Instagram/Fooodkings Francuska supa sa lukom

 Izvor: StvarUkusa