Džigerica sa lukom se pravi lako i dobićete vrlo pikantno, gurmansko jelo za malo para. Pored toga, tri stvari će džigericu učiniti još ukusnijom! Potopite je u mleko, što manje je okrećite tokom prženja i ne pržite je previše dugo. Ako volite džigericu možda ćete želeti da isprobate i gulaš od džigerice. Evo i kako da napravite džigericu sa lukom.
Sastojci:
- 1 kg isečene goveđe džigerice
- 130 ml mleka, ili po potrebi
- 60 g putera, podeljeno
- 2 velika luka, nasečena na kolutove
- 250 g višenamenskog brašna
- so i biber po ukusu
Recept za džigericu sa lukom
Natopite džigericu mlekom
Pažljivo isperite komade džigerice pod hladnom vodom i osušite papirnim ubrusima. Stavite u plitku posudu i prelijte mlekom, toliko da pokrije meso. Ostavite da odstoji dok pripremate luk. Natapanje u mleko uklanja gorčinu.
Premažite džigericu brašnom
Stavite brašno na tanjir, začinite solju i biberom. Ocedite mleko iz komada džigerice, a potom uvaljajte komade u mešavinu brašna.
Pržite džigericu sa lukom
U istom tiganju istopiti preostale 2 kašike putera; pojačajte toplotu do srednje jake i pržite parčiće džigerice dok ne porumene, oko 3 do 4 minuta sa svake strane. Vratite luk u tiganj i smanjite toplotu na srednju; nastavite da pržite dok džigerica iznutra ne postane blago ružičasta, ili duže po vašem ukusu. Uživajte.
Pročitajte kako se pravi džigerica pečena sa jabukama za štedljive domaćice
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem