Džigerica sa lukom se pravi lako i dobićete vrlo pikantno, gurmansko jelo za malo para. Pored toga, tri stvari će džigericu učiniti još ukusnijom! Potopite je u mleko, što manje je okrećite tokom prženja i ne pržite je previše dugo. Ako volite džigericu možda ćete želeti da isprobate i gulaš od džigerice. Evo i kako da napravite džigericu sa lukom.
Sastojci:
- 1 kg isečene goveđe džigerice
- 130 ml mleka, ili po potrebi
- 60 g putera, podeljeno
- 2 velika luka, nasečena na kolutove
- 250 g višenamenskog brašna
- so i biber po ukusu
Recept za džigericu sa lukom
Natopite džigericu mlekom
Pažljivo isperite komade džigerice pod hladnom vodom i osušite papirnim ubrusima. Stavite u plitku posudu i prelijte mlekom, toliko da pokrije meso. Ostavite da odstoji dok pripremate luk. Natapanje u mleko uklanja gorčinu.
Premažite džigericu brašnom
Stavite brašno na tanjir, začinite solju i biberom. Ocedite mleko iz komada džigerice, a potom uvaljajte komade u mešavinu brašna.
Pržite džigericu sa lukom
U istom tiganju istopiti preostale 2 kašike putera; pojačajte toplotu do srednje jake i pržite parčiće džigerice dok ne porumene, oko 3 do 4 minuta sa svake strane. Vratite luk u tiganj i smanjite toplotu na srednju; nastavite da pržite dok džigerica iznutra ne postane blago ružičasta, ili duže po vašem ukusu. Uživajte.
Pročitajte kako se pravi džigerica pečena sa jabukama za štedljive domaćice
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus