Džigerica sa lukom se pravi lako i dobićete vrlo pikantno, gurmansko jelo za malo para. Pored toga, tri stvari će džigericu učiniti još ukusnijom! Potopite je u mleko, što manje je okrećite tokom prženja i ne pržite je previše dugo. Ako volite džigericu možda ćete želeti da isprobate i gulaš od džigerice. Evo i kako da napravite džigericu sa lukom.

Sastojci:

  • 1 kg isečene goveđe džigerice
  • 130 ml mleka, ili po potrebi
  • 60 g putera, podeljeno
  • 2 velika luka, nasečena na kolutove
  • 250 g višenamenskog brašna
  • so i biber po ukusu

Recept za džigericu sa lukom

11:59
Korak 1

Natopite džigericu mlekom

Pažljivo isperite komade džigerice pod hladnom vodom i osušite papirnim ubrusima. Stavite u plitku posudu i prelijte mlekom, toliko da pokrije meso. Ostavite da odstoji dok pripremate luk. Natapanje u mleko uklanja gorčinu.

12:02
Korak 2

Pržite luk

Rastopite 2 kašike putera u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte isečene kolutove luka, pržite i mešajte dok ne omekšaju, oko 3 do 5 minuta. Prebacite luk u posudu i stavite tiganj na stranu.

12:02
Korak 3

Premažite džigericu brašnom

Stavite brašno na tanjir, začinite solju i biberom. Ocedite mleko iz komada džigerice, a potom uvaljajte komade u mešavinu brašna.

12:03
Korak 4

Pržite džigericu sa lukom

U istom tiganju istopiti preostale 2 kašike putera; pojačajte toplotu do srednje jake i pržite parčiće džigerice dok ne porumene, oko 3 do 4 minuta sa svake strane. Vratite luk u tiganj i smanjite toplotu na srednju; nastavite da pržite dok džigerica iznutra ne postane blago ružičasta, ili duže po vašem ukusu. Uživajte.

Pročitajte kako se pravi džigerica pečena sa jabukama za štedljive domaćice

BONUS VIDEO

Čiken nagetsi kao iz popularnih restorana brze hrane Instagram/ spunticulinari

StvarUkusa/L.S.