Džigerica sa lukom se pravi lako i dobićete vrlo pikantno, gurmansko jelo za malo para. Pored toga, tri stvari će džigericu učiniti još ukusnijom! Potopite je u mleko, što manje je okrećite tokom prženja i ne pržite je previše dugo. Ako volite džigericu možda ćete želeti da isprobate i gulaš od džigerice. Evo i kako da napravite džigericu sa lukom.

Sastojci:

  • 1 kg isečene goveđe džigerice
  • 130 ml mleka, ili po potrebi
  • 60 g putera, podeljeno
  • 2 velika luka, nasečena na kolutove
  • 250 g višenamenskog brašna
  • so i biber po ukusu

Recept za džigericu sa lukom

11:59
Korak 1

Natopite džigericu mlekom

Pažljivo isperite komade džigerice pod hladnom vodom i osušite papirnim ubrusima. Stavite u plitku posudu i prelijte mlekom, toliko da pokrije meso. Ostavite da odstoji dok pripremate luk. Natapanje u mleko uklanja gorčinu.

12:02
Korak 2

Pržite luk

Rastopite 2 kašike putera u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte isečene kolutove luka, pržite i mešajte dok ne omekšaju, oko 3 do 5 minuta. Prebacite luk u posudu i stavite tiganj na stranu.

12:02
Korak 3

Premažite džigericu brašnom

Stavite brašno na tanjir, začinite solju i biberom. Ocedite mleko iz komada džigerice, a potom uvaljajte komade u mešavinu brašna.

12:03
Korak 4

Pržite džigericu sa lukom

U istom tiganju istopiti preostale 2 kašike putera; pojačajte toplotu do srednje jake i pržite parčiće džigerice dok ne porumene, oko 3 do 4 minuta sa svake strane. Vratite luk u tiganj i smanjite toplotu na srednju; nastavite da pržite dok džigerica iznutra ne postane blago ružičasta, ili duže po vašem ukusu. Uživajte.

Pročitajte kako se pravi džigerica pečena sa jabukama za štedljive domaćice

BONUS VIDEO

Instagram/ spunticulinari Čiken nagetsi kao iz popularnih restorana brze hrane

StvarUkusa/L.S.