Belo meso možete da pečete, pržite, kuvate..., a za koju god termičku obradu da se odlučite, ono će ispasti vrlo ukusno. Ako volite začinjenu hranu, a koja se brzinski sprema, onda je naš predlog da isprobate ovaj recept. Napravite belo meso u aromatičnom sosu, a za ovaj ručak će biti potrebno oko 20 minuta.

Sastojci:

  • 500 g belog mesa 
  • 1/2 kašičice kurkume 
  • 1 kašičica ljute mlevene paprike 
  • 1, 5 kašičica slatke paprike
  • 1/2 kašičice garam masale u prahu 
  • 1 crni luk 
  • 1,5 kašičica paste od belog luka 
  • 5 kašika paradajz sosa 
  • 150 ml pavlake za kuvanje 
  • 150 ml vode
  • svež korijander 

Recept za aromatično belo meso: 

U tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte seckani ljubičasti ili crni luk i pržite dok ne omekša. Zatim dodajte belo meso isečeno na kockice, pa kada se i ono isprži dodajte pastu od belog luka. Pospite kurkumom, ljutom i slatkom paprikom, garam masalom, posolite, pobiberite i sve lepo promešajte. Sipajte sok od paradajza i promešajte, pa pržite još 3-4 minuta. Sipajte preko i pavlaku za kuvanje. Krčkajte na niskoj temepraturi nekih 5 minuta, uz povremeno mešanje. Sipajte i vodu, poklopite i krčkajte još 5 minuta na niskoj temperaturi. Pospite seckanim korijanderom i promešajte. 

Pročitajte i ovo: Belo meso punjeno spanaćem i sirom, brzi ručak

BONUS VIDEO: 

Pileći suvlaki  Instagram/ spoonfulofsi

StvarUkusa/S.B.