Belo meso možete da pečete, pržite, kuvate..., a za koju god termičku obradu da se odlučite, ono će ispasti vrlo ukusno. Ako volite začinjenu hranu, a koja se brzinski sprema, onda je naš predlog da isprobate ovaj recept. Napravite belo meso u aromatičnom sosu, a za ovaj ručak će biti potrebno oko 20 minuta.
Sastojci:
- 500 g belog mesa
- 1/2 kašičice kurkume
- 1 kašičica ljute mlevene paprike
- 1, 5 kašičica slatke paprike
- 1/2 kašičice garam masale u prahu
- 1 crni luk
- 1,5 kašičica paste od belog luka
- 5 kašika paradajz sosa
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 150 ml vode
- svež korijander
Recept za aromatično belo meso:
U tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte seckani ljubičasti ili crni luk i pržite dok ne omekša. Zatim dodajte belo meso isečeno na kockice, pa kada se i ono isprži dodajte pastu od belog luka. Pospite kurkumom, ljutom i slatkom paprikom, garam masalom, posolite, pobiberite i sve lepo promešajte. Sipajte sok od paradajza i promešajte, pa pržite još 3-4 minuta. Sipajte preko i pavlaku za kuvanje. Krčkajte na niskoj temepraturi nekih 5 minuta, uz povremeno mešanje. Sipajte i vodu, poklopite i krčkajte još 5 minuta na niskoj temperaturi. Pospite seckanim korijanderom i promešajte.
Pročitajte i ovo: Belo meso punjeno spanaćem i sirom, brzi ručak
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus