Patlidžan je povrće koje ima jak ukus, pa mnogi izbegavaju da ga pripremaju. Ali, ako ga napravite kako treba, patlidžan može da bude preukusan, a ovo je jedan od najboljih recepata. Postoje specijaliteti od patildžana koji se jedu u celom svetu, a mi predlažemo da ga napunite aromatičnim belim mesom, povrćem i sirom. Sigurni smo da će vam se dopasti.
Sastojci:
- 2 patlidžana
- 200 g pilećeg filea
- so, biber, slatka paprika
- 1 grančica svežeg ruzmarina
- 3 kašike terijaki sosa
- 3 kašike susama
- 200 g čeri paradajza
- 4 čenova belog luka
- 1 veza peršuna
- 100 g mocarele ili nekog drugog tvrdog sira
Recept za punjeni patlidžan:
Zasecite patlidžan na sredini, pa stavite u tepsiju. Preko sipajte malo maslinovog ulja, pa pecite u rerni na 180°C oko pola sata. Isecite belo meso na kockice, posloite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Kratko pržite u tiganju u koji ste sipali malo maslinovog ulja. Zatim dodajte sitno seckani crni luk, pa pržite dok meso ne bude gotovo, a luk ne omekša. Dodajte i ruzmarin. Gotovo belo meso sa crnim lukom stavite u posudu. Sipajte terijaki sos i susam, pa promešajte. U drugoj posudi pomešajte seckani čeri paradajz, beli luk i peršun, pa dodajte mocarelu ili neki drugi tvrdi sir isečen na kockice. Patlidžanima izdubite sredinu viljuškom, pa prvo sipajte nadev sa sirom i paradajzom, a onda i nadev sa mesom. Vratite u rernu i pecite na 180°C oko 10 minuta.
Pročitajte i ovo: Pita sa patlidžanom i sirom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus