Patlidžan ima jak ukus i miris i ljudi ga često izbegavaju. Ali, od ovog povrća mogu da se naprave neka od najukusnijih jela, a ovaj jednostavan recept će vas odušetiviti. Ovako pripremljen patlidžan možete da služite kao glavno jelo, ali i kao prilog. Odličan je i za one koji poste, ali onda izbegnite preliv od jogurta ili koristite posni jogurt. 

  • 2 patlidžana 
  • 4 kašike maslinovog ulja 
  • 2 čena belog luka 
  • Za sos od jogurta:
  • 1 čaša jogurta 
  • 2 čena belog luka
  • malo sveže mirođije 

Recept za pečeni patlidžan:

15:53
Korak 1

Pripremite patlidžan 

Isecite patlidžan na polovine, pa zasecite u obliku dijamanta. Zatim nauljite i posolite, pa isecite u tiganju. Zatim poređajte patlidžan u vatrostalnu posudu i pecite u rerni na 230°C oko 25-30 minuta. 

15:55
Korak 2

Napravite preliv od belog luka 

U posudi pomešajte maslinovo ulje, mleveni beli luk i seckani peršun. Sve dobro sjedinite, pa premažite preko patlidžana. 

15:55
Korak 3

Služite sa prelivom od jogurta 

U posudi pomešajte jogurt, mirođiju i mleveni beli luk, pa sve lepo sjedinite. Začinite po želji i poslužite sa patlidžanom. 

Pročitajte i ovo: Mekano meso sa patlidžanom u bešamel sosu

Instagram/healthfitnessguide_ Mini pice od patlidžana

(StvarUkusa/S.B.)