Sastojci:

  • 130 g putera
  • 180 g šećera
  • 2 jajeta
  • 3 kašičice vanilinog šećera
  • 380 g višenamenskog brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 150 ml mleka

Recept za domaće oblande:

Za oblande je prvi korak mešanje 130 g putera i 180 g šećera zajedno. Dobro umutite pa dodajte 2 jajeta i 3 kašičice vanilinog šećera. Promešajte. U drugoj posudi za mešanje prosejte 380 g višenamenskog brašna i 2 kašičice praška za pecivo. Dodajte u kremastu mešavinu u 3 serije, dobro mešajući nakon svake serije. U ovom trenutku dobro umešajte mleko u testo.

Stavite testo u frižider i ohladite ga najmanje 4 sata. Lagano pobrašnite radnu ploču. Stavite testo na pobrašnjenu podlogu i razvaljajte oklagijom. Razvaljajte ga tako da bude što tanje, ali ne pretanko da se pocepa. Kada je testo željene debljine, isecite ga na male pravougaonike veličine oblande, isecite kalupima za kolače ili napravite svoje oblike ili dizajne od testa i stavite na lagano podmazan pleh za kolače.

Zagrejte rernu na 200˚C. Dok se rerna zagreva, stavite pleh sa testom u frižider. Pecite u rerni 6 do 8 minuta, dok ne porumeni. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Izvadite iz pleha za kolače i stavite na rešetku za hlađenje. Ostavite da se potpuno ohladi. Nakon toga možete da ih koristite po želji. Možda ćete želeti da napravite i ledene oblande sa voćem.

Pročitajte kako da napravite čokoladne oblande sa plazmom

BONUS VIDEO

Kako se pravi prhko testo Instagram/healthywell_

StvarUkusa