Sastojci:

  • 450 g kuvanih pilećih grudi, isečenih na kockice
  • 470 g čeri paradajza, prepolovljenog
  • 240 g celera, isečenog na kriške
  • 120 g crvenog luka, sitno seckanog
  • 240 g oraha, grubo iseckanih

Za preliv:

  • 120 g majoneza
  • 120 g kisele pavlake
  • 2 kašike limunovog soka
  • 2 kašike mirođije, sitno iseckane
  • 1/2 kašičice soli ili po ukusu
  • 1/2 kašičice crnog bibera
Trik da kuvana piletina ne bude suva!

Uvek kuvajte ceo pileći file, a ne isečen na kockice i obavezno koristite sveže meso. Tako će piletina biti meka.

Recept za najbolju pileću salatu sa celerom lukom i orasima:

Za ovu salatu iseckajte orahe. U velikoj posudi pomešajte kuvanu piletinu isečenu na kockice, prepolovljeni čeri paradajz, narezan celer, seckani luk i orahe.

U malu posudu dodajte sve sastojke za dresing i promešajte da se sjedine. Dodajte sav preliv u salatu i mešajte dok salata ne bude ravnomerno obložena. Pokrijte i stavite u frižider dok ne budete spremni za serviranje. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i cvekla salatu sa šargarepom i jabukama.

Pročitajte i kako se pravi salata Fantazija sa piletinom, šargarepom i jajima

BONUS VIDEO

Kako se pravi najbolja grčka salata Izvor: Kako se pravi najbolja grčka salata

StvarUkusa