Sastojci:
- 450 g kuvanih pilećih grudi, isečenih na kockice
- 470 g čeri paradajza, prepolovljenog
- 240 g celera, isečenog na kriške
- 120 g crvenog luka, sitno seckanog
- 240 g oraha, grubo iseckanih
Za preliv:
- 120 g majoneza
- 120 g kisele pavlake
- 2 kašike limunovog soka
- 2 kašike mirođije, sitno iseckane
- 1/2 kašičice soli ili po ukusu
- 1/2 kašičice crnog bibera
Recept za najbolju pileću salatu sa celerom lukom i orasima:
Za ovu salatu iseckajte orahe. U velikoj posudi pomešajte kuvanu piletinu isečenu na kockice, prepolovljeni čeri paradajz, narezan celer, seckani luk i orahe.
U malu posudu dodajte sve sastojke za dresing i promešajte da se sjedine. Dodajte sav preliv u salatu i mešajte dok salata ne bude ravnomerno obložena. Pokrijte i stavite u frižider dok ne budete spremni za serviranje. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i cvekla salatu sa šargarepom i jabukama.
Pročitajte i kako se pravi salata Fantazija sa piletinom, šargarepom i jajima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Domaći hleb od celog zrna
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu
Hrskavi kromboloni - spoj kroasana i krofne sa bogatim čokoladnim punjenjem