Sastojci:
Za paprikaš:
- 500 g pilećeg mesa (batak, karabatak ili belo meso)
- 1 veći crni luk
- 1 šargarepa
- 1 čen belog luka
- 1 kašika masti ili ulja
- 1 kašika mlevene paprike
- 1 kašika brašna
- 200 ml paradajz soka
- 500 ml pilećeg bujona ili vode
- So, biber, lovorov list
Za noklice:
- 1 jaje
- 3 kašike brašna
- so
- 1-2 kašike vode
Priprema:
Piletinu iseći na manje komade. Ako koristite batake i karabatake, možete ih ostaviti cele radi bogatijeg ukusa.
Na zagrejanom ulju ili masti propržiti sitno seckani crni luk dok ne postane staklast. Dodati sitno seckani beli luk i šargarepu nasečenu na kolutove. Skloniti šerpu sa ringle i umešati mlevenu papriku. Vratiti na ringlu, dodati meso i kratko propržiti. Posuti brašnom, promešati i sipati paradajz sok i bujon. Dodati so, biber i lovorov list. Poklopiti i kuvati na laganoj vatri oko 40 minuta dok meso ne omekša.
Za noklice:
U činiji umutiti jaje sa prstohvatom soli, dodati brašno i malo vode da se dobije gušća masa (gusta kao za palačinke). Kašičicom zahvatati smesu i spuštati je u ključali paprikaš. Kuvati još 5-7 minuta dok noklice ne omekšaju. Po želji dodati malo seckanog peršuna za osvežavajući ukus.
Bonus video
Posne ćufte od sočiva u belom sosu
3 načina da očistite rešetke od rerne brzo i bez napora
Jafa torta sa malinama
Najlepša prolećna salata sa kupusom i kukuruzom
Vazdušasti mafini sa borovnicom i limunom