Sastojci:
Za domaće lisnato testo:
- 110 g brašna
- 75 g putera
- 1 do 2 kašike vode
- 1 prstohvat soli
Za fil:
- 225 grama mlevenog mesa
- 1/2 velikog luka
- 4-5 listova žalfije
- 1 šaka suvih šljiva
- 1 kašičica kandirane kore pomorandže
- 1 prstohvat soli
- 1 razmućeno jaje za premazivanje
Recept za rolat od mlevenog mesa u lisnatom testu:
Kako biste napravili ovaj rolat prosejte brašno i ubacite ga u blender. Narendajte hladan puter i pomešajte sa brašnom, dodajte prstohvat soli i 1-2 kašičice vode. Blendirajte, testo će biti vlažno, pa dodajte još kašičicu vode i blendirajte.
Prebacite na radnu površinu i mesite rukama. Formirajte od njega kuglu i stavite u frižider na par trenutaka. U međuvremenu u blender ubacite u blender luk, bosiljak, suve šljive, i dobro izblendirajte da usitnite sve. U činiju ubacite mleveno meso, dodajte izblendirano povrće, koricu narandže i prstohvat soli, pa sve promešajte rukama.
Testo razvaljajte u kvadrat veličine 25x12 cm. Preko njega stavite fil od mesa formiran u vidu dugačke kobasice, duž donje strane testa. Razmućenim jajetom premažite testo i urolajte, pa ponovo površinu testa premažite jajetom.
Isecite rolat na komade i stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Površinu testa zasecite makazama, na svakom komadu. Pecite u rerni zagrejanoj na 185 stepeni C, oko 30 minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pohovane palačinke sa mlevenim mesom i povrćem.
Pročitajte i kako se prave faširane šnicle od svinjskog mesa po najboljem bakinom receptu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda