Sastojci:

Za podlogu:

  • 200 g prezli
  • 200 g putera

Za punjenje:

  • 320 g rikota sira
  • 120 g krem sira
  • 100 g maslina bez koštica
  • 100 g oceđene tunjevine
  • So po ukusu
  • 8 g listova želatina
  • 40 ml mleka

Za ukrašavanje:

  • čeri paradajz
  • rotkvice
  • masline

Priprema:

Pred vama je još jedna ideja za slavsko predjelo koje se sprema jednostavno,a izgleda veoma dekorativno.

Pomešajte prezle i otopljen puter pa smesu utisnite na dno kalupa za čizkejk.

Potopite želatin u posudu punu hladne vode. U većoj činiji pomešajte sireve i so pa umutite mikserom. Dodajte oceđenu tunjevinu i prethodno iseckane masline, pa ponovo umutite. Želatin iscedite i rastvorite u šerpi na šporetu zajedno sa mlekom, neprestano mešajući. Dodajte želatin u fil i kratko mutite mikserom.

Rasporedite fil preko podloge od prezli. Stavite u frižider na najmanje 4 sata. Ukrasite kriškama čeri paradajza, rotkvicama i maslinama.

Bonus video

instagram/cookistwow Slana torta sa tost hlebom i krem sirom