Sastojci:
Za podlogu:
- 200 g prezli
- 200 g putera
Za punjenje:
- 320 g rikota sira
- 120 g krem sira
- 100 g maslina bez koštica
- 100 g oceđene tunjevine
- So po ukusu
- 8 g listova želatina
- 40 ml mleka
Za ukrašavanje:
- čeri paradajz
- rotkvice
- masline
Priprema:
Pred vama je još jedna ideja za slavsko predjelo koje se sprema jednostavno,a izgleda veoma dekorativno.
Pomešajte prezle i otopljen puter pa smesu utisnite na dno kalupa za čizkejk.
Potopite želatin u posudu punu hladne vode. U većoj činiji pomešajte sireve i so pa umutite mikserom. Dodajte oceđenu tunjevinu i prethodno iseckane masline, pa ponovo umutite. Želatin iscedite i rastvorite u šerpi na šporetu zajedno sa mlekom, neprestano mešajući. Dodajte želatin u fil i kratko mutite mikserom.
Rasporedite fil preko podloge od prezli. Stavite u frižider na najmanje 4 sata. Ukrasite kriškama čeri paradajza, rotkvicama i maslinama.
Bonus video
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Krompir sa kačkavaljem i paradajzom - bolje od pice
Jednostavni trikovi da slavska sveća ne kaplje i da duže gori
Pet savršenih salata za slavu
Brza voćna torta sa piškotama za Svetog Savu