Slane torte su idealno predjelo za slave, jer izgledaju dekorativno, a najveći broj gostiju će biti oduševljen njihovim kremastim ukusom. U nastavku pročitajte recepte za 3 slane torte i pronađite inspiraciju.

Slana torta spremna za 20 minuta

9416.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

  • 300 g slanog keksa
  • 3 pavlake
  • 1 veće pakovanje majoneza
  • 300 g šunke
  • 300 g kačkavalja
  • 200 g sitnog sira
  • 1/2 l jogurta

Priprema:

Trećinu keksa potapati u jogurt i ređati na tacnu. Preko premazati fil od pavlake, majoneza i sira, a zatim narendati šunku i kačkavalj. Ponavljati postupak dok ne istrošite sav materijal (ukupno 3 reda). Gotovu tortu ukrasite povrćem po želji i stavite u frižider da prenoći. Najbolje je ovu tortu napraviti dan ranije, kako bi keks omekšao i ukusi se lepo spojili.

Slana torta sa tost hlebom spremna za 30 minuta

14759.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

  • 3 pakovanja tost hleba
  • 250 g sirnog namaza
  • 600 g kisele pavlake
  • 350 g majoneza
  • 200 g šunke
  • 200 g kačkavalja
  • 8 jaja - 5 u recept, 3 kao dekoracija
  • kiseli krastavci
  • mirođija ili origano

Priprema:

Uzmite tost hleb i odstranite korice tako da dobijete jedan savršen kvadratić od sredine hleba. Za prvu koru biće vam potrebno 12 kvadratića. Stavite na tacnu. Pavlaku i majonez pomešajte u jednoj činiji i dodajte začin po izboru npr.mirođiju ili origano. Tom smesom premažite koru. Kada je to gotovo ređajte šnite šunke.

Zatim uzmite ponovo kvadratiće tost hleba i samo jednu stranu mažite premazom od pavlake i majoneza koju ćete okrenuti namazanom stranom na dole, a gornju stranu premažite sirnim namazom. Preko toga pospite rendana jaja.

Zatim ponovo tost hleb mažemo filom i okrećemo namazanu stranu preko jaja. Na gornju stranu ponovo namažite sirni namaz, pa naređajte šunku (možete i 2 reda šunke da bude bogatije).

Celu tortu premažite preostalim filom sa svih strana i dekorišite rendanim kačkavaljem, kiselim krastavčićima, kuvanim jajima, ili povrćem po želji. Tortu ostavite u frižideru preko noći.

Slana tost torta sa šunkom i kuvanim jajima

14667.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

  • 2-3 tost hleba (u zavisnosti od veličine tacne)
  • 6 kiselih pavlaka
  • 600 g majoneza
  • 100 g kečapa
  • 500 g šunke
  • 300 g kačkavalja za rendanje
  • 15 kiselih krastavčića
  • 8 kuvanih jaja

Priprema:

Sjedniti u velikoj posudi pavlaku i majonez. Tost poređati na tacnu i taj prvi red mazati samo odozgo. Kuvana jaja iseći na kolutiće i ređati preko pavlake i majoneza. Preko jaja staviti isečene kisele krastavčiće takođe na kolutove. Drugi red tosta umočiti u pavlaku i majonez sa obe strane i ređati preko krastavčića. Preko toga ide šunka tanko isečena na kolutove, a preko šunke tanak sloj kečapa. Treći red tosta ponovo umočiti s jedne i druge strane u pavlaku i majonez, pa ređati preko kečapa. Preostalu smesu od pavlake i majoneza premazati preko cele torte i odozgo ukrasiti rendanim kačkavaljem. Kao dekoraciju možete staviti sveže povrće ili malo peršuna.

Tortu je potrebno napraviti dan pre služenja da bi tost mogao da dovoljno upije tečnost i da bude mekan i lagan za sečenje.

Bonus video

instagram/cookistwow Slana torta sa tost hlebom i krem sirom