Faširane tikvice, poznate i kao fritule od tikvica su idealne za lagani obrok. Možda ćete želeti da napravite i rolnice od tikvica punjene sirom i spanaćem. Ove jednostavne faširane tikvice se brzo prže na plitkom ulju. Možete da prilagođavate recept pa tako na primer izostavite mrvice hleba ili umesto ulja stavite puter... Evo kako da napravite faširane tikvice!
Sastojci:
- 2 velike tikvice
- 2 velika jajeta
- 50 g hlebnih mrvica
- 120 g kremsira
- 25 g sveže rendanog kačkavalja
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/4 kašičice ljutih papričica u prahu
- So
- Sveže mleveni crni biber
- Ulje
Recept za faširane tikvice
Narendajte tikvice
Za faširane tikvice prvo ih narendajte na rende, a zatim koristite čistu kuhinjsku krpu da izbacite višak vode iz tikvica. Radite u serijama po potrebi.
Pržite smesu
U veliki tiganj na srednjoj temperaturi dodajte ulje. Uzmite oko 60 g mešavine tikvica i dodajte u tiganj. Pažljivo poravnajte lopaticom i pržite dok ne dobije zlatnu boju, oko 2 do 3 minuta po strani. Stavite na tanjir obložen papirnim ubrusom, pospite solju i poslužite. Uživajte u faširanim tikvicama!
Pročitajte kako se prave pržene rižoto kuglice - za predjelo ili užinu
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Slatki hleb za Uskrs - posna praznična vekna iz rumunske kuhinje
Kako da postavite i ukrasite sto za Uskrs
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite najlepša dekupaž jaja za Uskrs
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem