Pečena pastrmka za sve ljubitelje ribe priprema se sa topljenim puterom i posipa se peršunom. Ukoliko volite pastrmku možda ćete želeti da napravite i pastrmku na mediteranski način. Evo kako se pravi pečena pastrmka natopljena puterom!

Sastojci:

  • 35 g putera
  • 230 g pastrmke, očišćene
  • so i biber po ukusu
  • 2 kašike sveže ceđenog soka od limuna
  • 2 kašike seckanog svežeg peršuna

Recept za pečenu pastrmku prelivenu puterom

Otopite puter u šerpi na srednje niskoj vatri dok ne zamiriše i ne postane zlatno braon, oko 1 minut. Isključite ringlu. Obložite pleh za pečenje komadom aluminijumske folije. Stavite pastrmku na foliju; otvorite je tako da je kože dole. Na svaku pastrmku stavite oko 1/2 kašičice otopljenog putera. Obilno začinite solju i crnim biberom.

Stavite rešetku u gornji deo rerne i prethodno zagrejte je zagrejte na visokoj temperaturi. Pecite pastrmku 2 ili 3 minuta. Izvadite iz rerne. Vratite tiganj preostalog otopljenog putera na jaku vatru, umešajte limunov sok i peršun i pustite da proključa. Izmešajte da se sjedine. Serviratje pastrmku i stavite preko nje sos od putera.

Pročitajte kako se pravi pastrmka sa povrćem iz rerne

BONUS VIDEO

Kako se čisiti riba Instagram/pp_recepti_kbzu

StvarUkusa/L.S.