Pečena pastrmka za sve ljubitelje ribe priprema se sa topljenim puterom i posipa se peršunom. Ukoliko volite pastrmku možda ćete želeti da napravite i pastrmku na mediteranski način. Evo kako se pravi pečena pastrmka natopljena puterom!
Sastojci:
- 35 g putera
- 230 g pastrmke, očišćene
- so i biber po ukusu
- 2 kašike sveže ceđenog soka od limuna
- 2 kašike seckanog svežeg peršuna
Recept za pečenu pastrmku prelivenu puterom
Otopite puter u šerpi na srednje niskoj vatri dok ne zamiriše i ne postane zlatno braon, oko 1 minut. Isključite ringlu. Obložite pleh za pečenje komadom aluminijumske folije. Stavite pastrmku na foliju; otvorite je tako da je kože dole. Na svaku pastrmku stavite oko 1/2 kašičice otopljenog putera. Obilno začinite solju i crnim biberom.
Stavite rešetku u gornji deo rerne i prethodno zagrejte je zagrejte na visokoj temperaturi. Pecite pastrmku 2 ili 3 minuta. Izvadite iz rerne. Vratite tiganj preostalog otopljenog putera na jaku vatru, umešajte limunov sok i peršun i pustite da proključa. Izmešajte da se sjedine. Serviratje pastrmku i stavite preko nje sos od putera.
Pročitajte kako se pravi pastrmka sa povrćem iz rerne
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus