Napravite uštipke sa kukuruzom od smrznutih zrna kukuruza šećerca. Prave se sa dodatkom mladog luka i peršuna. Ukoliko volite uštipke možda ćete želeti da napravite i uštipke sa kupusom. Evo i kako se prave uštipci sa kukuruzom.

Sastojci:

  • 4 zrela paradajza, pečena
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 125 g običnog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/4 kašičice paprike
  • 1 kašika šećera
  • 2 jajeta, umućena
  • 100 ml mleka
  • 400 g kukuruza
  • 1/2 crvene paprike, isečene na kockice
  • 2 mlada luka, isečena
  • 1 velika šaka seckanog peršuna
  • 4 kašike ulja, za prženje

Recept za uštipke sa kukuruzom

Da biste napravili pečeni paradajz, zagrejte rernu na 180˚C. Stavite paradajz na pleh, isečenom stranom nagore i pokapajte maslinovim uljem. Pospite obilno morskom solju i sveže mlevenim crnim biberom. Pecite u rerni 40 minuta. Za uštipke u veću činiju prosejte brašno, prašak za pecivo, so i papriku, umešajte šećer i napravite udubljenje u sredini. Pomešajte jaja i mleko i polako sipajte u udubljenje sa suvim sastojcima, mešajući u glatku smesu bez grudvica. Testo će biti prilično kruto. Ubacite kukuruz, papriku, mladi luk i začinsko bilje u posudu za mešanje.

Zagrejte 2 kašike ulja u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dve kašike mešavine su dovoljne za 1 uštipak, a pržite 4 uštipka istovremeno. Pržite 2 minuta, ili dok donja strana ne postane zlatna. Okrenite i pržite drugu stranu. Prebacite na tanjir i držite na toplom dok pržite ostatak. Uštipke servirajte sa polovinama pečenog paradajza, malo spanaća ili rukole i komadićem slanine. Prelijte maslinovim uljem ako želite.

Pročitajte kako se prave uštipci od šargarepe, tikvica i feta sira

BONUS VIDEO

instagram/cookistwow Pljeskavice od kukuruza

StvarUkusa/L.S.