Napravite uštipke sa kukuruzom od smrznutih zrna kukuruza šećerca. Prave se sa dodatkom mladog luka i peršuna. Ukoliko volite uštipke možda ćete želeti da napravite i uštipke sa kupusom. Evo i kako se prave uštipci sa kukuruzom.
Sastojci:
- 4 zrela paradajza, pečena
- 4 kašike maslinovog ulja
- 125 g običnog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 1/4 kašičice paprike
- 1 kašika šećera
- 2 jajeta, umućena
- 100 ml mleka
- 400 g kukuruza
- 1/2 crvene paprike, isečene na kockice
- 2 mlada luka, isečena
- 1 velika šaka seckanog peršuna
- 4 kašike ulja, za prženje
Recept za uštipke sa kukuruzom
Da biste napravili pečeni paradajz, zagrejte rernu na 180˚C. Stavite paradajz na pleh, isečenom stranom nagore i pokapajte maslinovim uljem. Pospite obilno morskom solju i sveže mlevenim crnim biberom. Pecite u rerni 40 minuta. Za uštipke u veću činiju prosejte brašno, prašak za pecivo, so i papriku, umešajte šećer i napravite udubljenje u sredini. Pomešajte jaja i mleko i polako sipajte u udubljenje sa suvim sastojcima, mešajući u glatku smesu bez grudvica. Testo će biti prilično kruto. Ubacite kukuruz, papriku, mladi luk i začinsko bilje u posudu za mešanje.
Zagrejte 2 kašike ulja u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dve kašike mešavine su dovoljne za 1 uštipak, a pržite 4 uštipka istovremeno. Pržite 2 minuta, ili dok donja strana ne postane zlatna. Okrenite i pržite drugu stranu. Prebacite na tanjir i držite na toplom dok pržite ostatak. Uštipke servirajte sa polovinama pečenog paradajza, malo spanaća ili rukole i komadićem slanine. Prelijte maslinovim uljem ako želite.
Pročitajte kako se prave uštipci od šargarepe, tikvica i feta sira
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus