Pastrmka obiluje korisnim elementima, a jedna je od najčešćih riba na našim trpezama. Zdrava je i može se jesti i u toku posta. Neizostavan je deo slavske trpeze, a za danas preporučujemo pastrmku na mediteranski način. PRži se na maslinovom ulju, a služi uz kriške limete i caciki sos.
Sastojci:
- 1,5 kašičica mlevenog korijandera
- 1 kašičica slatke paprike
- 1-2 kapičice paste od belog luka
- 680 g fileta od pastrmke
- so za posipanje ribe
- biber za posipanje pastrmke
- 1/2 šolje brašna
- 3-4 kašike maslinovog ulja
- Prilog:
- kriške limete
- caciki sos
Recept za pastrmku na mediteranski način:
U manjoj posudi pomešajte korijander, slatku papriku i beli luk. File od pastrmke osušite, pa pospite solju u biberom sa obe strane (količinu prilagodite po ukusu), a zatim sa obe strane utrljajte mešavinu začina. Začinjenu ribu uvaljajte u brašno, pa otresite višak. Zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri, pa pržite pastrmku sa obe strane po 3 minuta. Stavite na ubrus da se ocedi, pa služite uz kriške limete i caciki sos. Preporučujemo i pečenu pastrmku kao iz najboljih restorana.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus